Home » Stadsfestival Zwolle

Stadsfestival Zwolle

Last update: 20-05-2018

Stadsfestival is een cultureel evenement dat wordt georganiseerd door verschillende Zwolse theaters. Het vindt plaats rondom de start van het theaterseizoen, dit jaar van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september 2018. Gedurende de vier dagen worden de bezoekers getrakteerd op een mix van dans, cultuur, theater, opera en muziek. En er is Musicals in Concert.

Stadsfestival Zwolle 2018 – programma

Stadsfestival Zwolle is het culturele hoogtepunt van de stad. Gedurende vier dagen kan je als bezoeker genieten van muziek, toneel, theater, dans en opera. Op verschillende locaties vinden gedurende het festival culturele activiteiten plaats. Het onderdeel waar heel veel mensen naar uitkijken is Thorbeckegracht Concert. Tijdens Thorbeckegracht Concert, dat plaatsvindt op zaterdag 1 september 2018, is er namelijk Musicals in Concert. Tijdens Musicals in Concert zijn er opvoeringen uit bekende musicals als The Bodyguard, The Lion King en Ramses.

Ticket en kaartverkoop

Voor verschillende van de culturele optredens zijn kaarten noodzakelijk welke kunnen worden gekocht bij de locatie waar het programmaonderdeel plaatsvindt. Het Thorbeckegracht Concert is overigens gratis bij te wonen vanaf de kade of vanuit een eigen bootje. Voor een overzicht van alle prijzen kan je terecht op de site van het festival.

Bezoeken Stadsfestival Zwolle

Het Stadsfestival van Zwolle vindt plaats op het Noordereiland. Dit is het stadsdeel ten noorden van de oude historische binnenstad. Bezoekers uit de stad zelf kunnen het best met de fiets naar het evenement komen. Met de auto is ook mogelijk, maar je zult rekening moeten houden met parkeerkosten. Ook met de trein geraak je op het Stadsfestival, want je loopt in circa 15 minuten van het treinstation naar het Noordereiland. Het meerdaagse event is ook ideaal voor het boeken van een hotelovernachting: