Steam Sale 2020

Last update: 30-01-2020

Voor gamefanaten is de Steam Sale iedere paar maanden weer een moment om naar uit te kijken. Dankzij de Steam Sale heb je de kans om enorm voordelig games te kopen, de kortingen lopen zelfs op tot ongeveer 90%. Ieder jaar zijn er meerdere Steam Sales, te weten de Steam Winter Sale, Steam Summer Sale en Steam Autumn Sale. En dan zijn er natuurlijk nog Black Friday en Cyber Monday wanneer je ook voor weinig geld topgames kunt kopen. In dit artikel zijn alle relevante uitverkoopperiodes in 2020 opgesomd.

Uitverkoop van games

Steam is een term die elke gamer natuurlijk wel kent. Het bekende platform van games en andere software is zelfs de wereldwijde nummer 1 op dit gebied. Wat Steam onder andere aanbiedt is dat je de games tegen betaling downloadt en dus niet hoeft te kopen en met cd’s of iets dergelijks in de weer hoeft te zijn. Eigenlijk is het hele jaar sprake van uitverkoop bij Steam, want op ieder moment zijn er wel enkele games in de uitverkoop op deze webpagina. Maar waar er grote delen van het jaar slechts sprake is van enkele afgeprijsde games, is dit aantal enorm groot tijdens de uitverkoopperiodes waaronder de Steam Sale.

Lunar New Year Sale

In februari 2020 vindt het Chinese nieuwjaar plaats. Tijdens dit volksfeest geven Chinese mensen elkaar enorm veel cadeaus. Om dit te vieren is er de Lunar New Year Sale die plaatsvindt van rond het Chinese Nieuwjaar.

Steam Summer Sale 2020

De zomermaanden zijn altijd wat slapper op het gebied van gaming, aangezien het buiten zo mooi weer kan zijn. Toch is de zomer het moment om games te kopen. Tijdens de Steam Summer Sale zorg je ervoor dat je je gamevoorraad nog voor de zomervakantie hebt aangevuld. De Steam Summer Sale begint vermoedelijk rond juni 2020.

Steam Halloween Sale 2020

Speciaal rondom Halloween is er de Steam Halloween Sale die mogelijk plaatsvindt van 26 tot en met 30 oktober 2020.

Steam Autumn Sale 2020

De Steam Autumn Sale is de uitverkoopperiode van games in het najaar. De herfstuitverkoop wordt ieder jaar georganiseerd in de laatste week van november. Ook in 2019 zal dit vermoedelijk weer het geval zijn. Ook grote Amerikaanse uitverkoopdagen  als Black Friday op vrijdag 22 november 2019 en Cyber Monday op maandag 23 november 2020 zullen binnen de Steam Autumn Sale vallen. De sale vindt vermoedelijk plaats van 24 november tot en met 1 december 2020.

Steam Winter Sale 2020

In de periode vlak voor Kerst begint de Steam Winter Sale. Deze duurt vervolgens tot begin januari. Ook in 2018 zal er weer sprake zijn van de wintersale. Doordat deze uitverkoopperiode grotendeels plaatsvindt in de kerstvakantie heb je als gamer natuurlijk perfect de tijd om eens lekker te gamen tijdens deze donkere dagen. Mogelijk is de sale van donderdag 17 december 2020 tot en met donderdag 31 december 2020.

Nederland en België

Hoewel Steam een Amerikaans gameplatform is kan je ook in Nederland en België profiteren van de grote kortingen. Ook de Amerikaanse uitverkoopperiodes zijn dus ook in de Lage Landen gewoon van toepassing.