Home » Steam Sale

Steam Sale 2018

Last update: 24-01-2018

Voor gamefanaten is de Steam Sale iedere paar maanden weer een moment om naar uit te kijken. Dankzij de Steam Sale heb je de kans om enorm voordelig games te kopen, de kortingen lopen zelfs op tot ongeveer 90%. Ieder jaar zijn er meerdere Steam Sales, te weten de Steam Winter Sale, Steam Summer Sale en Steam Autumn Sale. En dan zijn er natuurlijk nog Black Friday en Cyber Monday wanneer je ook voor weinig geld topgames kunt kopen. In dit artikel zijn alle relevante uitverkoopperiodes in 2018 opgesomd.

Uitverkoop van games

Steam is een term die elke gamer natuurlijk wel kent. Het bekende platform van games en andere software is zelfs de wereldwijde nummer 1 op dit gebied. Wat Steam onder andere aanbiedt is dat je de games tegen betaling downloadt en dus niet hoeft te kopen en met cd’s of iets dergelijks in de weer hoeft te zijn. Eigenlijk is het hele jaar sprake van uitverkoop bij Steam, want op ieder moment zijn er wel enkele games in de uitverkoop op deze webpagina. Maar waar er grote delen van het jaar slechts sprake is van enkele afgeprijsde games, is dit aantal enorm groot tijdens de uitverkoopperiodes waaronder de Steam Sale.

Lunar New Year Sale

In februari 2018 vindt het Chinese nieuwjaar plaats. Tijdens dit volksfeest geven Chinese mensen elkaar enorm veel cadeaus. Om dit te vieren is er de Lunar New Year Sale die plaatsvindt van 15 tot en met 19 januari 2018.

Steam Summer Sale 2018

De zomermaanden zijn altijd wat slapper op het gebied van gaming, aangezien het buiten zo mooi weer kan zijn. Toch is de zomer het moment om games te kopen. Tijdens de Steam Summer Sale zorg je ervoor dat je je gamevoorraad nog voor de zomervakantie hebt aangevuld. De Steam Summer Sale begint vermoedelijk op 21 juni 2018.

Steam Halloween Sale 2018

Speciaal rondom Halloween is er de Steam Halloween Sale die mogelijk plaatsvindt van 25 tot en met 31 oktober 2018.

Steam Autumn Sale 2018

De Steam Autumn Sale is de uitverkoopperiode van games in het najaar. De herfstuitverkoop wordt ieder jaar georganiseerd in de laatste week van november. Ook in 2018 zal dit vermoedelijk weer het geval zijn. Ook grote Amerikaanse uitverkoopdagen  als Black Friday op vrijdag 23 november 2018 en Cyber Monday op maandag 26 november 2018 zullen binnen de Steam Autumn Sale vallen. De sale vindt vermoedelijk plaats van woensdag 21 tot en met dinsdag 27 november 2018.

Steam Winter Sale 2018

In de periode vlak voor Kerst begint de Steam Winter Sale. Deze duurt vervolgens tot begin januari. Ook in 2018 zal er weer sprake zijn van de wintersale. Doordat deze uitverkoopperiode grotendeels plaatsvindt in de kerstvakantie heb je als gamer natuurlijk perfect de tijd om eens lekker te gamen tijdens deze donkere dagen. Mogelijk is de sale van donderdag 20 december 2018 tot en met donderdag 3 januari 2019.

Nederland en België

Hoewel Steam een Amerikaans gameplatform is kan je ook in Nederland en België profiteren van de grote kortingen. Ook de Amerikaanse uitverkoopperiodes zijn dus ook in de Lage Landen gewoon van toepassing.