Stöppelhaene Raalte

Last update: 16-02-2020

Een van de gezelligste evenementen van het jaar is Stöppelhaene, een knotsgek festival in het oosten van het land. Stöppelhaene vindt plaats in de gemeente Raalte en beschikt over een bomvol programma dat maar liefst vijf dagen duurt. Uiteraard is het een ontmoetingsplek voor de bewoners uit Raalte, maar ook bezoekers van buiten de regio hebben Stöppelhaene ontdekt. Kom alles te weten over Stöppelhaene 2020 waaronder het programma, de verkoop van tickets en de bereikbaarheid.

Stöppelhaene 2020

Stöppelhaene is ook wel bekend onder de naam Sallands Oogstfeest. Van oudsher werd rond deze tijd van het jaar gevierd dat er geoogst kon worden. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot één van de grootste festiviteiten van de regio. Jong en oud zullen zich ook de volgende editie van Stöppelhaene weer prima vermaken, er staan bijvoorbeeld ook ruim honderd zeer gevarieerde evenementen op het programma. Stöppelhaene is een echt volksfeest en vindt plaats in de gemeente Raalte, waarbij de meeste activiteiten plaatsvinden op het Stöppelveld in het centrum van de gemeente. Het mooie aan het evenement is dat het grotendeels gratis te bezoeken is. Het festival staat op de agenda van woensdag 26 augustus tot en met zondag 30 augustus 2020.

Programma

Het is niet eenvoudig om even aan te geven wat er allemaal op het programma staat tijdens het evenement. Je kunt beter vragen wat er niet op het programma staat tijdens dit grote volksfeest. Er is bijvoorbeeld een kermis, je kunt meedoen aan de bingomiddag, er is een kinderolympiade, de Sallandse Cabaretavond wordt georganiseerd, er is een braderie, een Boerendag, een viswedstrijd, zeer veel artiesten en concerten, oldtimertoertochten, enzovoorts. Kijk snel op de website van Stöppelhaene voor het exacte programma.

Grotendeels gratis toegankelijk

Iedereen is welkom tijdens het vijf dagen durende Stöppelhaene. Het mooie is dat het grootste deel van het programma gratis is te bezoeken. Er zijn enkele activiteiten waar wel een ticket voor gekocht moet worden.

Bezoeken Stöppelhaene

Raalte heeft een eigen NS-treinstation die op een steenworp afstand (circa 5 tot 10 minuten lopen) van de meeste festiviteiten is gelegen. Met de trein voorkom je ook parkeerperikelen aangezien het behoorlijk druk is tijdens Stöppelhaene. Ook met de bus kan je het festival bereiken, zo rijden er bussen vanuit Deventer en Zwolle naar Raalte. Met de auto is Raalte uiteraard ook te bereiken (bereken de route), maar het kan zo zijn dat parkeren wat lastiger is vanwege drukte. Overnachten in Raalte is ook een mogelijkheid omdat je op die manier meerdere dagen achtereen Stöppelhaene kunt bijwonen: