Stonehenge Festival

Last update: 24-01-2020

Scheurende gitaren, snoeiharde muziek en lange haren, Stonehenge is een festival dat niet voor iedereen is weggelegd. Maar wie kan genieten van metal en rockmuziek zal zich als een vis in het water voelen tijdens Stonehenge Festival. Eventueel kan er overnacht worden op de camping of worden verder gefeest op de afterparty. Koop je tickets voor Stonehenge en laat die gitaren maar scheuren. Kom alles te weten over Stonehenge Festival 2020 inclusief informatie over festivaltijden en line-up, tickets en kaartverkoop, bereikbaarheid en overnachten.

Stonehenge 2020

Stonehenge Festival is het metalfestival van de zomer waar echte metalheads en rockfans naar uitkijken. De muziekstijlen die je hoort vallen grotendeels onder metal of een van de vele subgenres van deze roemruchte muziekstijl. Het evenement vindt wederom plaats op De Buze wat midden in de gemeente Steenwijk (Overijssel) ligt. Omdat er twee podia zijn opgetuigd heb je tijdens het evenement de keuze welk optreden je wilt bijwonen. Op de podia, die Podium Station en Podium Noord heten, treden in totaal ruim 25 bands op gedurende de dag. De volgende editie van Stonehenge Festival vindt plaats op zaterdag 25 juli 2020.

Tickets

Tickets kunnen op de volgende manieren worden gekocht:

  • Normale online verkoop: € 32,50
  • Aan de dagkassa: nog onbekend

Festivaltijden en line-up

De poorten van Stonehenge gaan al vroeg open, namelijk om 9.30 uur in de ochtend. Het muziekfestival begint om 12.00 uur en zal na een dag bomvol optredens afgelopen zijn rond 24.00 uur. Raadpleeg de website van Stonehenge voor een overzicht van de optredende bands, line-up en het programma.

Bezoeken Stonehenge

Het festivalterrein is gelegen aan het Stationsplein 1 in Steenwijk, wat deel uitmaakt van de gemeente Steenwijkerland in de provincie Overijssel. Het terrein waar Stonehenge plaatsvindt is op maar enkele minuten lopen van het treinstation van Steenwijk gelegen waardoor het openbaar vervoer een perfecte vervoersmethode is. Als je met de auto komt kan je parkeren op een van de vele openbare parkeerterreinen in het centrum van Steenwijk.

Overnachten

Ook al duurt Stonehenge maar één dag, het is toch mogelijk om te overnachten op een camping. De camping is buiten de bebouwde kom van Steenwijk gelegen, maar taxibusjes rijden je in circa tien minuten naar De Buze. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een comfortabele hotelkamer in Steenwijk of omgeving. Vergelijk de prijzen van de vrije kamers via:

Afterparty

De personen die na afloop van het evenement nog verder willen rocken kunnen dit ook daadwerkelijk doen tijdens de afterparty. De afterparty start wanneer Stonehenge afgelopen is en vindt plaats in Café de Zwetser aan de Kerkstraat 1 in Steenwijk.