Home » Suikerrock

Suikerrock 2017: tickets en bereikbaarheid

13a514c242554383b0f5dee1e2a441eb.jpg

In het Vlaams-Brabantse Tienen, midden in de zomer, vindt het muziekfestival Suikerrock plaats. De naam Suikerrock is gekozen omdat Tienen ook wel de Suikerstad wordt genoemd vanwege de aanwezige suikerraffinaderij. Ieder jaar staan er tientallen optredens gepland verdeeld over meerdere podia en dagen. Suikerrock wordt bezocht door ruim honderdduizend mensen per jaar. Kom alles te weten over Suikerrock 2017 inclusief informatie over festivaltijden, adres, line-up en programma, tickets en kaartverkoop, parkeren, trein en hotels.

Suikerrock 2017

Suikerrock behoort tot de best bezochte muziekfestivals van de Benelux. Tijdens Suikerrock wordt er uiteraard rockmuziek gespeeld, maar bijvoorbeeld ook popmuziek. Suikerrock is deels gratis te bezoeken, alleen voor het bezoeken van optredens op het hoofdpodium heb je tickets nodig. Het hoofdpodium van Suikerrock staat op de Grote Markt in Tienen, maar er vinden ook nog vele activiteiten plaats op andere plaatsen in de stad. Ieder jaar bezoeken meer dan 100.000 mensen Suikerrock. Het evenement staat op de agenda van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juli 2017.

Kaartverkoop

Een groot deel van Suikerrock is gratis te bezoeken. Je hoeft alleen tickets te kopen voor de optredens op de Grote Markt waar het hoofdpodium staat. Je koopt je kaarten via de ticketshop op de website van Suikerrock en via bijvoorbeeld Ticketmaster. Betalen van consumpties wordt gedaan via zogenoemde Jetons (munten). De entreekaarten kosten:

  • Dagticket zondag: € 45,-
  • Dagticket zondag kinderen 6 tot en met 12 jaar: € 12,-
  • Combiticket (vrijdag tot en met zondag): € 95,-
  • Kinderen tot en met 5 jaar: gratis

Programma Suikerrock

Op de website van Suikerrock is het programma van de drie festivaldagen in te zien, inclusief de optredende artiesten en line-up. De line-up en programma worden in de weken voorafgaand aan Suikerrock bekend gemaakt.

Bezoeken Suikerrock

Suikerrock staat op de rol op de Grote Markt in het centrum van Tienen, de afstand tot het treinstation is slechts 800 meter. De trein danwel de bus is daarom met afstand het beste vervoersmiddel wanneer je Suikerrock wilt bezoeken. Omdat Tienen ook niet ver van steden als Brussel, Luik en Leuven is gelegen ben je via de snelweg ook eenvoudig in Tienen. Wie een parkeerplek zoekt kan het zeker eens proberen bij het treinstation van Tienen, aangezien deze parking 1600 parkeerplaatsen heeft. Een laatste optie is om een hotelkamer te boeken in de buurt van Suikerrock: