Superprestige Diegem

Last update: 15-11-2019

De kerstdagen en het nieuwe jaar naderen, maar niet voordat de veldrit in Diegem is verreden. Deze cyclocross maakt deel uit van het regelmatigheidsklassement Superprestige waardoor de cross beter bekend is onder de naam Superprestige Diegem. Dit sportevenement heeft ieder jaar weer de allerbeste veldrijders aan de start staan. De elite verrijden hun cross in de avonduren wat een bijzondere sfeer geeft. Kom alles te weten over Superprestige Diegem 2019 zoals de ticketverkoop, het programma, de bereikbaarheid en het parcours.

Superprestige Diegem 2019

Diegem, wat ten noordoosten van Brussel ligt in de provincie Vlaams-Brabant is mede bekend vanwege de cyclocross die daar jaarlijks wordt verreden. Superprestige Diegem behoort toe tot de groep meest bekende en meest prestigieuze veldritten wereldwijd en hierdoor zijn de bezoekers verzekerd van een prachtig deelnemersveld. Doordat de wedstrijd voor de elite mannen in Diegem in de avonduren wordt verreden heeft het geheel extra veel ambiance. De veldrit in Diegem wordt live uitgezonden via Telenet/Playsports. De eerstvolgende editie van Superprestige Diegem wordt gereden op zondag 29 december 2019.

Programma

Gedurende de hele dag door vinden er activiteiten plaats op en rond het parcours. Het belangrijkste is natuurlijk de veldrit voor de elite heren, welke als sluitstuk geprogrammeerd staat. De belangrijkste onderdelen van het programma ziet er als volgt uit:

  • Opening sfeertent: 15.30
  • Junioren veldrit: 17.00
  • Dames: 18.40
  • Beloften en elite mannen: 20.00

Tickets en kaartverkoop

Kaarten kosten € 12,- per persoon en kinderen jonger dan twaalf jaar oud hoeven geen ticket te kopen. Voor grote groepen en leden van de BWB is een kaartje € 11,-. Behalve de reguliere kaarten zijn er tevens VIP kaarten te koop volgens vier verschillende formules. Afhankelijk van de gekozen formule geniet je als VIP van verschillende bijzondere voordelen. De VIP tickets kosten tussen de € 80 en € 200,- per persoon (exclusief btw).

Parcours

Het parcours van Superprestige Diegem is zeer gevarieerd en voert over een afstand van ongeveer 3450 meter. Hiervan is iets meer dan één kilometer verhard en bestaat bijna zeshonderd meter uit grintweg. Het grootste deel van het parcours bestaat uiteraard uit veld en gras. Tenslotte zijn er nog een grote zandbank, een brug, balkjes en 21 trappen als extra hindernis opgenomen.

Adres en route Superprestige Diegem

Een bezoek aan de Superprestige in Diegem is eenvoudig te maken per trein. Op maar 250 meter afstand van het parcours is namelijk het treinstation van Diegem gelegen. Je loopt dus eenvoudig en snel van en naar de trein. Als je met de auto naar de veldrit in Diegem komt wordt het je ook eenvoudig gemaakt. Vanaf het moment dat je van de snelweg afrijdt wijzen borden je de weg naar het parcours en de parkings. De parking voor bezoekers is te vinden aan de Kennedylaan in Diegem op industriezone Pegasus. Ook zijn er hotels in de nabijheid van het parcours: