Superprestige Gavere

Last update: 21-05-2019

Bij Kasteel Grenier in Gavere wordt de veldrit van Gavere verreden. Deze cyclocross, onderdeel van de Superprestige reeksen, wordt ieder jaar medio november georganiseerd. Alle toppers uit de internationale veldritwereld staan aan de start bij dit evenement en er is ook rondom het parcours enorm veel te beleven. Bezoek ook de superprestige manche in Gavere op 3 november 2019. Kom onderstaand alles te weten over het programma en aanvangstijden van de verschillende disciplines, de kaartverkoop en bereikbaarheid.

Cyclocross Asper Gavere 2019

De veldrit is Asper Gavere maakt onderdeel uit van het prestigieuze regelmatigheidsklassement Superprestige. Tot de superprestige behoren diverse andere topkoersen waardoor alle toppers aan het vertrek zullen staan in Gavere. Wat een bezoek aan een cyclocross zo bijzonder maakt is dat het een echt dagje uit is, zo is er ook volop entertainment en zijn er leuke zang- en dansoptredens. De veldrit van Asper Gavere staat op het programma op zondag 3 november 2019.

Programma

De hele dag staat bol van de cyclocross en er  worden dan ook de gehele dag door disciplines verreden. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Nieuwelingen: 10.30 uur
  • Junioren: 11.45 uur
  • Beloften: 12.00 uur
  • Dames: 13.40 uur (live op televisie)
  • Elite mannen: 15.00 uur (live op televisie)

Tickets en kaartverkoop

Een kaart voor de cyclocross van Asper Gavere kost twaalf euro per persoon, leden van de KWB betalen elf euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis de cross bijwonen. Er zijn mogelijkheden voor speciale vipkaarten waarbij onder andere een receptie en lunch zijn inbegrepen.

Sporza

Zoals we gewend zijn is de elitekoers van de mannen live op televisie te volgen via Sporza, inclusief een voor- en nabeschouwing.

Route Superprestige Gavere

De cross vindt plaats in Gavere bij kasteel Grenier. Bezoekers kunnen parkeren op het industrieterein van Asper. Van de parking rijden pendelbussen de bezoekers naar het parcours van de veldrit. De gemeente beschikt ook over een eigen treinstation (Gavere-Asper), mocht je als bezoeker liever per openbaar vervoer reizen. Zorgeloos de koers bekijken doe je door een hotelovernachting te boeken in Gavere de nacht voor of na de Cyclocross: