Symphonica in Rosso

Last update: 20-11-2019

Er is nog geen informatie over Symphonica in Rosso 2020.

Symphonica in Rosso is een niet meer weg te denken muziekfestival. Het is een van de meest aansprekende concerten van het jaar, Symphonica in Rosso is een muziekfestijn dat sterk inzet op kwaliteit en waar alle topartiesten optreden. Niet voor niet is gekozen voor de Ziggo Dome als concertzaal, vanwege de goede akoestiek en zichtlijnen die deze festivallocatie bezoekers biedt. Voorheen vond het evenement plaats in het Gelredome te Arnhem. Het is mogelijk tickets te kopen voor Symphonica in Rosso via deze link:

Symphonica in Rosso 2017

Tijdens de voorgaande edities van de concerten van Symphonica in Rosso hebben meerdere nationale en buitenlandse sterren op het podium gestaan. Dankzij flinke aandacht voor geluid, licht en aankleding is Symphonica in Rosso kwalitatief een zeer sterk evenement. Het immense podium biedt zelfs ruimte aan meer dan honderd personen, waardoor je een kwalitatief fantastisch optreden mag verwachten. Je hebt absoluut het gevoel dat je waar krijgt voor je geld. En natuurlijk, de naam geeft het al aan, voert de kleur rood de boventoon. Ook het publiek komt in het rood gekleed naar de concerten van Symphonica in Rosso. 

Datum 2017

De volgende concerten van Symphonica in Rosso vinden plaats in oktober 2017. Momenteel zijn er drie concertdatums bevestigd, namelijk woensdag 25, donderdag 26 en zaterdag 28 oktober 2017. De kans is groot dat er nog extra concerten worden toegevoegd. 

Kaartverkoop

Tickets voor Symphonica in Rosso zijn te koop via onder andere de website van het muziekevenement. De Ziggo Dome biedt ruimte aan 17.000 bezoekers. Om toch te kunnen voldoen aan de overweldigende vraag naar toegangskaarten vinden er meerdere concerten van Symphonica in Rosso plaats. Een entreebewijs voor het concert kost € 49,- voor een staanplaats en € 69 voor een zitplaats. Early Entry kaarten kosten € 145,- en Hot Tickets € 155,-. De genoemde prijzen zijn exclusief servicekosten. Kaarten kan je kopen via de website van Symphonica in Rosso of bij Onlineticketshop. 

Festivaltijden

De concerten beginnen om 20.00 uur in de avond. De Ziggo Dome zelf opent haar deuren iedere dag al om 18.30 uur voor het publiek. De concerten duren overigens ongeveer tot ongeveer 23.00 uur zodat je in de meeste gevallen nog op tijd bent om met het openbaar vervoer naar huis te kunnen reizen.

Line-up en programma

Elk jaar treden er weer diverse topartiesten op tijdens Symphonica in Rosso. De line-up en de invulling van het programma kan je terugvinden op de site van het evenement. Voor 2017 is alvast Simply Red vastgelegd.

Bezoeken Symphonica in Rosso

De Ziggo Dome ligt ten zuidoosten van Amsterdam, nabij onder andere de Amsterdam ArenA. Vanwege de ligging is de Ziggo Dome perfect bereikbaar met het openbaar vervoer en ook met de auto. Nabij de evenementenhal zijn meerdere betaalde parkeergarages te vinden. Als je met de trein naar Symphonica in Rosso komt dan kan je uitstappen op het nabijgelegen treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA.

Overnachten Amsterdam

Als je na het concert niet meer naar huis wilt reizen is er natuurlijk ook de mogelijkheid te overnachten in Amsterdam. De stad leent zich prima voor een langer verblijf en heeft hotels in alle soorten en smaken. Bekijk het overzicht met (voordelige) hotels in Amsterdam.