Sziget Festival

Last update: 16-02-2020

Een van de grootste en bekendste muziekfestivals van het jaar vindt plaats in Boedapest in Hongarije. Gedurende een hele week vindt daar namelijk Sziget Festival plaats waar enkele van de grootste en meest populaire artiesten en DJ’s optreden. Behalve muziek vinden er ook tal van culturele evenementen plaats tijdens het festival. Sziget Festival wordt traditioneel zeer goed bezocht door Nederlanders. Kom alles te weten over Sziget Festival 2020 inclusief informatie over tickets en kaartverkoop, festivaltijden, de bereikbaarheid per vliegtuig en auto en de mogelijkheid te overnachten op de camping of in een hotel in de omgeving.

Sziget Festival 2020

Sziget Festival vindt plaats op een bijzondere plek, namelijk op een eiland in de rivier Donau. Dit park wordt gedurende een hele week omgetoverd tot een feesteiland waar overal en nergens bijzondere plekjes te vinden zijn. Het eiland heet ook wel ‘The Island of Freedom’, wat bekent dat er een ongekende vrijheid heerst en het een ware ontdekkingstocht is. De ontdekkingstocht gaat natuurlijk gepaard met de beste muziek van de grootste artiesten ter wereld, vooral afkomstig uit de dancewereld. Behalve muziek is er ook volop ruimte voor cultuur, denk hierbij aan theater, exposities en circus. Ieder jaar wordt Sziget bezocht door ongeveer een half miljoen mensen afkomstig uit de hele wereld. Sziget Festival vindt plaats van woensdag 5 tot en met dinsdag 11 augustus 2020.

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor Sziget Festival zijn verkrijgbaar in diverse varianten. Een veel gekochte variant door Nederlandse festivalgangers is de meerdaagse pas. Zo kost zeven dagen toegang tot Sziget € 339 per persoon. Wie vroeg zijn of haar tickets online koopt ontvangt een flinke korting die kan oplopen tot tientallen euro’s. Als zeven dagen te lang is voor je kan je ook kiezen voor een vijfdaags ticket. Ook dagkaarten zijn te koop voor € 75 en € 85 per persoon. Vroege boekers krijgen een early bird korting.

Line-up

Menig wereldberoemd artiest heeft opgetreden op Sziget Festival en ook in 2020 zullen er meerdere grote namen worden gestrikt. Tot nu toe is al bekend dat Dua Lipa en Calvin Harris op gaan treden op het festival. Zodra de line-up bekend is zal hier meer informatie zijn vermeld.

Bezoeken Sziget met auto

Hongarije is per auto prima bereikbaar vanuit Nederland. Je moet wel tegen lange autoreizen kunnen, de afstand is namelijk ongeveer 1250 kilometer. Maar een heuse roadtrip zorgt er wel voor dat Sziget Festival een extra bijzondere belevenis wordt. Het adres waarop je kunt navigeren is Ladik Street 6 in Boedapest. Het parkeerterrein is bewaakt en op slechts vijf minuten lopen van het festivalterrein gelegen. Voor € 49 per voertuig parkeer je de auto tien dagen lang. Tegen een lager bedrag is het ook mogelijk verder weg te parkeren en met een pendelbus naar Sziget te komen.

Bezoeken Sziget met vliegtuig

Wie redelijk snel op de plek van bestemming wil zijn kan natuurlijk ook het vliegtuig nemen. In circa twee uur vlieg je al van Amsterdam naar Boedapest. Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Boedapest via Cheaptickets.

Overnachten

Wanneer je in het bezit bent van een meerdaags ticket of twee opeenvolgende dagtickets is het toegestaan om te kamperen op het eiland van Sziget Festival. Kies gewoon zelf je eigen plek om de tent op te zetten en in de ochtend kan je direct weer verder feesten. Is kamperen niet luxe genoeg? In Boedapest kan je ook zeer voordelige hotelkamers boeken: