Tefaf Maastricht

Last update: 24-01-2020

De meest prestigieuze kunstbeurs van Nederland is de Tefaf in Maastricht. Tefaf wordt bezocht door kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Verschillende kunstvormen worden gepresenteerd en zijn te koop tijdens de beurs die traditiegetrouw in het MECC te Maastricht plaatsvindt. Zorg dat je erbij bent en bemachtig een entreebewijs voor de kunstbeurs die je niet mag missen. Onderstaand is alles over Tefaf 2020 op een rij gezet waaronder informatie over het programma en de kunstvormen, tickets en kaartverkoop, openingstijden, adres en bereikbaarheid.

Tefaf Maastricht 2020

Tefaf wordt door velen gezien als de meest belangrijke beurs voor kunst, design en antiek ter wereld. Ook is er ruimte voor fotografie, juwelen en andere kunstvormen. Kunstliefhebbers uit de hele wereld reizen dan ook ieder jaar in maart af naar Maastricht voor de Tefaf Kunstbeurs, oftewel The European Fine Art Fair. In totaal bezoeken ongeveer 100.000 mensen de kunstbeurs Tefaf en bijna 50% van de bezoekers is afkomstig uit het buitenland. Tefaf is een exclusief event waarbij haute couture en luxe een voorname rol spelen. De volgende editie van Tefaf, dat zoals gewoonlijk plaatsvindt in het MECC, is van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart 2020. Op donderdag en vrijdag kan Tefaf worden bezocht op uitnodiging.

Kunst

De beurshal MECC is opgedeeld in negen secties, in iedere sectie vind je weer andere kunstvormen. Het maakt dus niet uit van wat voor soort kunst je liefhebber bent, bij de beurs komt iedere kunstliefhebber en kunstverzamelaar aan zijn of haar trekken. In totaal zijn er ongeveer 275 aansprekende kunsthandelaren uit meer dan twintig verschillende landen aanwezig op Tefaf. Tefaf is niet zomaar een kunstbeurs, de beurs is met recht exclusief te noemen. Diverse aansprekende handelaren, exposanten en galerieën zijn aanwezig. Er wacht maar liefst ruim dertigduizend vierkante meter aan kunst op de bezoeker. Het is bij de Tefaf kunstbeurs mogelijk om gewoon rond te struinen, maar ook het kopen van de ongeveer 35.000 objecten is mogelijk.

Foto: Loraine Bodewes

Tickets en kaartverkoop

TIckets voor Tefaf kunnen zowel online (tot 2 weken voorafgaande aan de start) en aan de kassa worden gekocht. Toegang tot Tefaf kost € 40 per persoon. Een catalogus is te koop voor € 20. Kinderen jonger dan 12 jaar oud hoeven geen entree te betalen. Ben je van plan om meerdere dagen Tefaf te bezoeken? Overweeg dan de aanschaf van een zogenoemde seizoenskaart ter waarde van € 100. Hiermee kan je alle dagen de kunstbeurs bezoeken.

Openingstijden

Tefaf duurt bijna anderhalve week. De openingstijden van de kunstbeurs in 2020 zijn als volgt:

 • Donderdag 5 maart: 11.00 - 19.00 uur (alleen op uitnodiging)
 • Vrijdag 6 maart: 11.00 - 19.00 uur (alleen op uitnodiging)
 • Zaterdag 7 maart: 11.00 - 19.00 uur
 • Zondag 8 maart: 11.00 - 19.00 uur
 • Maandag 9 maart: 11.00 - 19.00 uur
 • Dinsdag 10 maart: 11.00 - 19.00 uur
 • Woensdag 11 maart: 11.00 - 19.00 uur
 • Donderdag 12 maart: 11.00 - 19.00 uur
 • Vrijdag 13 maart: 11.00 - 19.00 uur
 • Zaterdag 14 maart: 11.00 - 19.00 uur
 • Zondag 15 maart: 11.00 - 18.00 uur

Bezoek aan Tefaf

Tefaf vindt plaats in het MECC (Maastricht Exhibition & Congress Center) in Maastricht, waarvan het adres Forum 100 te Maastricht is (bereken route). Het MECC ligt vlakbij de autosnelweg A2. Er zijn diverse parkeerterreinen en parkeergarages bij het MECC waar je kunt parkeren voor € 13,- per dag. Wie met de trein naar Tefaf wil kan gebruik maken van het treinstation Maastricht Randwyck dat bij de beurshal is gelegen. Overigens bezoeken ook tal van bezoekers Tefaf met een privévliegtuig of limousine.

Hotel

Als je Tefaf meerdere dagen achtereen wilt bezoeken biedt een hotelovernachting uitkomst. Ook is Maastricht sowieso de moeite waard om te bezoeken, het prachtige historische centrum blinkt uit wat betreft gastronomie en sfeer. Tijdens Tefaf worden er in de stad Maastricht diverse evenementen georganiseerd op het vlak van kunst, exposities, dans, theater, enzovoorts. Maastricht heeft diverse goede hotels in de omgeving van het MECC en in de binnenstad:

Tefaf New York

Tefaf is een kunstbeurs met internationale aanzien. Behalve Tefaf Maastricht wordt de kunstbeurs daarom ook tweemaal per jaar in New York georganiseerd. Tefaf New York vindt plaats in de maanden mei en oktober.