Home » The Passion

The Passion

Last update: 08-12-2017

Ieder jaar op Witte Donderdag wordt het verhaal van The Passion opgevoerd. Dit tv spektakel wordt ieder jaar weer door miljoenen mensen bekeken en toont het verhaal van de veroordeling en kruisiging van Jezus Christus. The Passion is meer dan alleen een verhaal want The Passion is ook een muziekspektakel voor jong en oud. The Passion wordt telkens in een andere stad ten tonele gebracht en in 2018 is het de beurt aan de Bijlmer in Amsterdam. Kom alles te weten over The Passion 2018 zoals de locatie, datum, artiesten, televisie uitzending, programma en bereikbaarheid.

The Passion 2018

The Passion vertelt over de laatste dagen van Jezus Christus waaronder zijn veroordeling tot kruisiging door Pontius Pilates. The Passion is de vertelling van het Paasverhaal in een modern jasje. Hierbij worden de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Pontius Pilatus en Judas Iskariot ingevuld door bekende Nederlanders; ook in 2018 staan er weer verschillende sterren op de bühne. Op het podium zal een optreden vol muziek, verhaal, gevoel en passie worden gebracht. Een van de belangrijkste onderdelen van The Passion is de tocht met het verlichte kruis richting het podium. Ruim duizend mensen zullen meelopen met deze tocht, je kunt je hiervoor aanmelden via de website van The Passion. De volgende editie van The Passion wordt ten tonele gebracht op donderdag 29 maart 2018.

Stad 2018

Ieder jaar dient een andere Nederlandse stad als gastheer voor The Passion. In 2018 is het de eer aan de Bijlmer in Amsterdam waar The Passion zal worden opgevoerd.

aa923a313d404eec81bbc72965b61000.jpg

Gratis toegang

The Passion is gratis bij te wonen. Om mee te lopen met het kruis richting het podium dien je jezelf in te schrijven. Let op, de inschrijving is meestal zeer snel vol.

Televisie uitzending en gratis DVD

Uiteraard is de beleving het mooist wanneer je ter plekke The Passion bijwoont, maar indien dit niet mogelijk is kan je de voorstelling ook gewoon live op televisie volgen. The Passion wordt uitgezonden door EO en KRO op NPO1 vanaf 20.30 uur. Heb je de uitzending gemist? The Passion wordt later in de week meermaals herhaald. Van The Passion wordt ieder jaar ook een DVD uitgebracht die gratis kan worden aangevraagd via de website. Ideaal om thuis nog eens op het gemak te bekijken of bijvoorbeeld in groepsverband op school, bij de scouting, enzovoorts.

Bereikbaarheid

Er zullen miljoenen mensen aan de buis gekluisterd zijn om The Passion op de voet te volgen, maar ook tienduizenden zullen naar Leeuwarden reizen om het ter plekke te aanschouwen. De locatie waar The Passion wordt opgevoerd is de Bijlmer in Amsterdam. De stad is redelijk dichtbij de snelweg gelegen en daardoor goed vanuit alle richtingen te bereiken. Doordat de Bijlmer ook beschikt over een treinstation waar intercity’s stoppen is het raadzaam op per openbaar vervoer The Passion te bezoeken. Aangeraden wordt om ruim voor 20.30 uur al op het plein te arriveren, want bij een bepaald aantal bezoekers wordt het plein afgesloten omdat het vol is.

Christendom

Gedurende het gehele weekend zijn het belangrijke dagen voor Christenen. Het begint met Witte Donderdag, toen Jezus Christus en zijn apostelen het Laatste Avondmaal nuttigden. Op Goede Vrijdag wordt de kruisiging van Jezus herdacht, waarna tijdens de Paasdagen de wederopstanding van Jezus uit de dood wordt herdacht.