Meer belastinggeld terugkrijgen: tips

Last update: 04-02-2019

Als je belastingaangifte doet hoop je natuurlijk dat je een geldbedrag terug krijgt. En liefst nog zo hoog mogelijk uiteraard. Het is daarom belangrijk dat je geen aftrekposten mist. Zelfs wanneer je al je belastingaangifte hebt gedaan kan je deze nog aanpassen. Als je dus iets bent vergeten kan je het nog achteraf corrigeren. Maak gebruik van onderstaande tips om geen geld te laten liggen, want dat betekent meer belastinggeld terugkrijgen.

Geld terugkrijgen van Belastingdienst

Natuurlijk ontkomt niemand aan het betalen van belasting. Maar dankzij verschillende aftrekposten en regelingen krijgen veel mensen tijdens de jaarlijkse belastingaangifte geld terug. Een bekend voorbeeld is natuurlijk hypotheekrenteaftrek waardoor mensen duizenden euro’s terugbetaald krijgen. Maar er zijn meer situaties waarbij je mogelijk geld terugkrijgt en dit zijn vaak situaties die je misschien niet kent. Het is bovendien je eigen taak om geen aftrekposten te vergeten.

Tips voor geld terug te krijgen

Er zijn verschillende situaties die je misschien niet kent, maar die mogelijk wel belastinggeld opleveren. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Heffingskortingen als je bent gestart of gestopt met werken
  • Een bijbaan naast de studie hebben
  • Je hebt maar een gedeelte van het jaar in Nederland gewoond en toen salaris of een uitkering ontvangen
  • Je bent bezig met afstuderen en later in het jaar krijg je een baan
  • Werkbonus wanneer je een baan hebt
  • Het bereiken of al hebben bereikt van de AOW leeftijd
  • Hebben van kinderen en recht hebben op de inkomensafhankelijke combinatiekorting
  • De middelingsregeling na opname onbetaald verlof

Raadpleeg een belastingadviseur

Sommige van bovenstaande aftrekposten bestaan uit behoorlijk lastige materie. Als je hier niet helemaal zelf uitkomt kan het verstandig zijn de situatie voor te leggen aan een belastingadviseur. Hij of zij kan je helpen om geen belastinggeld te laten liggen en dus zoveel mogelijk geld terug te krijgen van de Belastingdienst.

Meer informatie

Er is eigenlijk maar een website waar je op ieder moment alle actuele informatie vindt over alle aftrekposten en het doen van belastingaangifte en dat is de Belastingdienst. Bovenstaande voorbeelden zijn uitgewerkt op deze pagina.