Tong Tong Fair

Last update: 18-12-2019

Het Malieveld in Den Haag is ieder jaar weer het toneel van het allergrootste Indische evenement van de wereld, namelijk de Tong Tong Fair. Dit evenement dat bol staat van Indisch eten, de Indische cultuur, muziek enzovoorts. Tong Tong Fair duurt maar liefst anderhalve week en verwelkomt meer dan honderdduizend bezoekers. Voor een bezoek aan de Tong Tong Fair, dat vroeger Pasar Malam heette en al sinds 1959 bestaat, heb je kaarten nodig. Kom alles te weten over een bezoek aan Tong Tong Fair 2020 zoals de openingstijden, prijzen, enzovoorts. 

Tong Tong Fair 2020

De naam Tong Tong betekent uitgeholde boomstam, wat ontegenzeggelijk verbonden is met de Indische cultuur. Het is deze Indische cultuur die in het zonnetje wordt gezet tijdens de Tong Tong Fair. Het is zelfs het grootste evenement ter wereld dat geheel in het teken staat van de rijke Indische cultuur. Behalve lekker eten, goede muziek, dans, lezingen, workshops en een topsfeer zijn er bijvoorbeeld ook een beurs en een theater opgetuigd. Tong Tong Fair is een geweldig dagje uit voor iedereen, zo zijn er ook speciale kinderevenementen voor de kleinsten. Het evenement trekt veel Indische mensen, maar ook mensen van andere achtergronden vermaken zich opperbest en zijn natuurlijk welkom. De volgende editie van de Tong Tong Fair vindt plaats van donderdag 28 mei tot en met zondag 7 juni 2020. Traditioneel vindt het evenement plaats op het Malieveld in hartje Den Haag. 

Openingstijden

Gedurende twaalf dagen heeft Tong Tong Fair iedere dag dezelfde openingstijden. De openingstijden zijn als volgt:

  • Donderdag 28 mei tot en met zondag 7 juni 2020: 12.00 - 22.00 uur

Fotocredits: Serge Ligtenberg

Tickets en kaartverkoop

Tong Tong Fair duurt maar liefst anderhalve week, daarom biedt de organisatie verschillende soorten tickets aan. Normale kaarten die aan de deur worden gekocht kosten € 15 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen € 4,50. Als je alleen 's avonds het evenement wilt bezoeken kan je een avondticket kopen, je betaalt dan € 9,50. De avondkaart is geldig vanaf 18.00 uur.

Online kortingskaarten

Wanneer je je tickets koopt in de voorverkoop via de website van Tong Tong Fair ontvang je een korting op je tickets. Een entreekaart voor een dagkaart kost dan nog maar € 12 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen € 4. 

Pasarpas

Tong Tong Fair is ideaal om gedurende meerdere dagen te bezoeken, je raakt immers niet uitgekeken. Voor de echte fans bestaat er de mogelijkheid om elfdaagse passe-partouts te kopen, ook wel Pasarpas genoemd. Alle dagen toegang kost € 75,-. Ouderen en Sobats betalen een kortingstarief.

Bezoeken Tong Tong Fair

Tong Tong Fair vindt plaats in het centrum van Den Haag en is daarom uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Den Haag Centraal is het slechts enkele honderden meters lopen tot het festivalterrein. Bij het treinstation zijn ook een bushalte, metrostation en tramhalte te vinden. Overigens is er ook een bus- en tramhalte direct bij het Malieveld. Deze haltes heten dan ook Den Haag Malieveld. Ga je liever met de auto? Bereken hier dan de route. Omdat veel bezoekers de Tong Tong Fair meer dan één dag bezoeken kiezen ze voor een hotelovernachting in Den Haag. Deze stad is sowieso de moeite waard om wat langer te bezoeken. Een overzicht van vrije hotelkamers en prijzen volgt via: