European Superpull Ahoy

Last update: 24-01-2020

Een van de meest spectaculaire evenementen van het jaar vindt plaats in de Ahoy. Tractorpulling Ahoy betekent volop pk’s, machines en tractoren. Het evenement heet officieel European Superpull. Welke tractor is in staat de sleepwagen zo ver mogelijk en zo snel mogelijk te slepen? Kom alles te weten over Tractorpulling Ahoy 2020 zoals algemene informatie over tractorpulling, tickets en kaartverkoop, openingstijden en programma en de bereikbaarheid. 

Tractorpulling Ahoy 2020

Tractorpulling is een evenement waarbij tractoren op een baan van 10 meter breed en 60 meter lang zo ver mogelijk moeten rijden, dit terwijl de tractoren zijn verzwaard met een kar welke steeds meer weerstand gaat bieden. Veel tractoren halen de 60 meter niet eens. Voor de tractoren die deze afstand wel afleggen wordt de tijd vergeleken om een winnaar aan te kunnen wijzen. Uiteraard geldt dat hoe sterker de tractor, hoe meer kans er bestaat op succes. Omdat een sterke tractor vaak meer weegt dan een minder sterke tractor zijn er verschillende gewichtsklassen. Maar tractorpulling is ook afhankelijk van verschillende tactische keuzes, denk bijvoorbeeld aan de versnelling waarin wordt gereden of het bandenformaat. De volgende editie van Tractorpulling Ahoy, oftewel European Superpull, staat op zaterdag 29 februari 2020 op de agenda.

Tickets en kaartverkoop

De ticketinfo voor 2020 is nog niet bekend

Kaarten kunnen worden gekocht via de website van Ahoy, via Ticketmaster, bij kaartverkoopadressen en aan de dagkassa van Ahoy. De ticketkosten hangen af van op welke rang je wilt plaatsnemen. De beste plaatsen kosten € 43,50 per persoon voor zowel kinderen als volwassenen. Andere rangen zijn al te koop voor € 33,50,- of € 36 per persoon, terwijl kinderen jonger dan 12 jaar ongeveer de helft betalen voor deze tickets. Tenslotte zijn er nog speciale VIP-tickets en combitickets voor zowel de middag en de avondsessie. De combitickets kosten € 55,-. 

Openingstijden en programma

De openingstijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Tijdens Tractorpulling Ahoy vinden er gedurende de dag twee sessies plaats; een middagsessie en een avondsessie. De middagsessie begint om 12.00 uur, waarbij de deuren opengaan om 11.00 uur. De avondsessie vangt aan om 19.00 uur, de deuren zijn open om 18.00 uur.  In de ochtend om 10.00 uur gaat het rennerskwartier (hal 1) al open voor het publiek. Om 19.00 sluiten de deuren van het rennerskwartier.

Bezoeken Tractorpulling Ahoy

Tractorpulling Ahoy vindt plaats in de Ahoy te Rotterdam, waarvan het adres de Ahoyweg 10 is. Parkeren kan bij het complex voor € 13 per voertuig of in één van de parkeergarages in de buurt van Ahoy. Ook met het openbaar vervoer kan je Tractorpulling Ahoy bezoeken. Op loopafstand van Ahoy is bijvoorbeeld bus- en metrohalte Zuidplein gelegen. Deze halte heeft verbindingen met grote treinstations in de buurt.

Hotel

Na een gezellige dag in Ahoy tijdens European Superpull heb je wellicht niet veel zin meer om nog (ver) naar huis te rijden. Waarom niet een hotelkamer boeken zodat je nog wat langer kunt vertoeven in de stad Rotterdam? In de omgeving zijn diverse hotels waar overnacht kan worden: