Truckstar Festival

Last update: 24-01-2020

Ben je gek op een overschot aan paardenkrachten en van vrachtwagens? Het Truckstar Festival is het race evenement voor vrachtwagens in Nederlands en vindt plaats op het befaamde TT circuit in het Drentse Assen. Behalve races is er ook een breed programma opgesteld dat bol staat van de gezelligheid en aanverwante activiteiten. Truckstar Festival belooft wederom een geweldig en spectaculair evenement te worden. Kom alles te weten over het Truckstar Festival 2020 zoals tijden en programma, tickets en kaartverkoop, locatie en bereikbaarheid.

Truckstar Festival 2020

Het Truckstar Festival trekt ieder jaar ruim vijftigduizend bezoekers, waaronder natuurlijk veel chauffeurs. Dankzij onder andere meer dan tweeduizend vrachtwagens is er voldoende te beleven.  Het evenement is bij het grote publiek bekend vanwege de truckraces en caravanraces. Maar Truckstar Festival is vooral een heel erg gezellig evenement waarbij behalve van de shows en spektakel, ook genoten wordt van gezelligheid en eten en drinken. Ook is er een beursplein waar vele standjes staan. Ook de grote truckmerken zijn aanwezig op deze plek. Truckstar Festival vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juli 2020.

Programma en festivaltijden

De tijden voor 2020  zijn nog niet bekend

Het programma is heerlijk divers gedurende de twee dagen dat het Truckstar Festival duurt. Wat te denken van showtrucks, een baanprogramma, feestavonden en ga zo maar door. Het binnenrijden op de vrijdagavond voordat het evenement losbarst is al een van de vele hoogtepunten. Duizenden trucks staan opgesteld langs de baan en dit is natuurlijk al een bezichtiging op zichzelf. Het hoofdprogramma bestaat uiteraard uit de races met trucks, caravans, showtrucks, oldtimers, enzovoorts. Andere interessante programma onderdelen zijn de verkiezing tot truck van het jaar, het kinderdorp voor de kleinste bezoekers, een kermis en de Hollandse muziekavond. De festivaltijden van Truckstar Festival zijn als volgt:

  • Zaterdag 25 juli: 9.45 – 00.45 uur
  • Zondag 26 juli: 9.45 – 17.00 uur

Tickets en kaartverkoop

De ticketprijzen voor 2020 zijn nog niet bekend

Tickets zijn te koop tijdens de online voorverkoop en aan de kassa van het TT circuit in Assen. Gekozen kan worden voor een dagkaart of een weekendkaart waarmee je beide dagen toegang hebt. Een regulier ticket gekocht tijdens de online voorverkoop voor de zaterdag kost € 22,50 en voor zondag € 17,50 per persoon. Een weekendticket kost € 35. Extra vroege kopers (Early Birds) betalen zelfs nog minder. Aan de kassa zijn de prijzen voor de tickets wat hoger en bedragen ze € 25 voor de zaterdag, € 20 voor de zondag en € 37,50 voor een weekendkaart. Kinderen tot en met vier jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen van 5 tot 12 jaar kopen en kinderticket voor € 7,50 tijdens de online voorverkoop en € 10 aan de dagkassa. Het kinderticket is geldig voor het hele weekend.

Bezoeken Truckstar Festival

Het TT Circuit van Assen is natuurlijk bekend van de motorraces. Het circuit ligt langs de A28 en is bereikbaar via afslag Assen-Zuid (afslag 32). Het circuit beschikt over enorme parkeerterreinen en parkeren is geheel gratis. Als je met de trein naar het Truckstar Festival reist kan je uitstappen op het treinstation van Assen en van daaruit een pendelbus nemen naar het festival. Overnachten in de buurt van het circuit is uiteraard ook een mogelijkheid: