TT Assen

Last update: 18-12-2019

Het meest aansprekende motorevenement van Nederland is de TT in Assen. Op het 4.545 meter lange circuit strijdt in het weekend van 26 tot en met 28 juni 2020 de complete wereldtop op motoren weer om de glorie en de eer. TT Assen maakt deel uit van het hoogste niveau motorraces. Spektakel is ook deze editie weer gegarandeerd en motorliefhebbers kijken er ieder jaar weer reikhalzend naar uit. Alle informatie over TT Assen 2020 is samengevat zoals tickets en kaartverkoop, raceprogramma, bereikbaarheid, overnachtingsmogelijkheden en het TT Festival.

TT Assen 2020

TT Assen is een afkorting van Tourist Trophy Assen en wordt al georganiseerd sinds 1925. TT Assen vindt zoals gewoonlijk plaats op het Circuit van Drenthe. Ieder jaar wordt het motorevenement TT Assen georganiseerd op het 21 bochten tellende circuit waarvan bekende bochten luisteren naar illustere namen als de Haarbocht, Stekkenwal, Strubben en de Geert Timmerbocht. Dat TT Assen zeer populair is blijkt wel uit de circa 130.000 bezoekers die het evenement ieder jaar trekt. De TT van Assen vindt plaats in het weekend van vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni 2020.

Tickets en kaartverkoop

Kaarten en tickets voor TT Assen zijn te koop via ondermeer de website van de TT Assen. De kosten variëren per dag. Voor een ticket voor de vrijdagtraining betaal je € 30. Een kaartje voor de zaterdagtraining kost € 40. Het toppunt van het evenement zijn de races voor de MotoGP op zondag. Tickets voor de racedag zijn te koop vanaf € 54. Om geen minuut te missen van de races is het mogelijk een passe-partout te kopen die recht geeft op drie dagen toegang (vrijdag, zaterdag en zondag). Een pass-partout kost € 95.

Kortingsacties

Vanwege de gigantische uitstraling van TT Assen verbinden vele bedrijven hun naam aan het evenement. Dit doen ze door bijvoorbeeld kortingskaarten aan te bieden. Als je dus voordeligere kaarten wilt bemachtigen voor de TT is het raadzaam om goed de bedrijfsacties in de gaten te houden.

Raceprogramma

Tijdens de TT Assen komen de motorsportklassen Moto2, Moto3 en uiteraard MotoGP in actie in het kader van de Grand Prix. Ook komen er zijspannen in actie, maar die rijden niet onder de vlag van de Grand Prix. TT Assen duurt drie dagen, de vrijdag en zaterdag zijn grotendeels trainingsdagen en de zondag is de racedag van de MotoGP.

TT Festival

TT Assen is uiteraard ook het TT Festival. Het TT Festival vindt plaats in de binnenstad van Assen en staat bol van muziek, feesten, motoren en andere activiteiten. Ook is er een kermis en vinden er toertochten plaats. Jaarlijks bezoeken meer dan 150.000 mensen het TT Festival.

Bezoeken TT Assen

Het circuit is te vinden aan de zuidzijde van Assen dat in Drenthe is gelegen. Het adres van het Circuit van Drenthe is De Haar 9 te Assen en is aan de snelweg A28 gelegen (bereken de route). Parkeren is voor zowel auto's en motoren mogelijk, er zijn namelijk 23.000 parkeerplaatsen voor auto's en 25.000 parkeerplaatsen voor motoren. Reis je met de trein naar de TT Assen? Via treinstation Assen is het circuit te bereiken.

Overnachten

Om meerdere dagen aanwezig te zijn bij het racespektakel is het een optie om een hotel te boeken in de omgeving van Assen. Vergelijk de beschikbare hotelkamers op prijzen en andere eigenschappen via: