TW Classic 

Last update: 18-12-2019

TW Classic is een eendaags muziekfestival en komt voort uit het bekende festival Rock Werchter. Feitelijk is TW Classic een festival dat juist weer de oude sfeer van Rock Werchter doet herleven. De afkorting TW staat voor Torhout Werchter en dat is dan weer de oude naam van Rock Werchter. Omdat Rock Werchter zo sterk is gegroeid organiseert men nu TW Classic om ook de fans van het eerste uur een festival terug te geven. TW Classic vindt plaats op zondag 21 juni 2020.

© Foto Jokko for TW Classic

TW Classic 2020: Festivalpark Werchter

Waar Rock Werchter een vierdaags festival is geworden met meerdere podiums vindt TW Classic juist plaats in een traditionelere setting. Er is namelijk maar één podium en TW Classic duurt maar één dag. Veel bezoekers van TW Classic zweren bij het festival en noemen het hun favoriete muziekfestival van het jaar. Qua muziek grijpt TW Classic vooral terug op gevestigde internationale namen die bijvoorbeeld in het verleden megahits hebben gescoord. Ook treden er wat kleinere Nederlandse en Belgische bands op. Als je houdt van de onvervalste festivalsfeer dan is TW Classic helemaal jouw ding. De eerstvolgende editie van TW Classic vindt plaats op zondag 21 juni 2020.

Tickets

Tickets zijn te koop via Ticketmaster en Proximus Go For Music. De tickets kosten € 96 per persoon. De ticketprijs zijn inclusief een mobiliteitsbijdrage en servicekosten.

© Jason Asare for TW Classic

Line-up en programma

Het programma voor 2020 is nog niet bekend

Ieder jaar weer verrast TW Classic met enkele grote internationale artiesten. In het verleden traden wereldberoemde acts als Phil Collins, The Police, Guns N' Roses en The Rolling Stones op. De line-up voor TW Classic zal na publicatie te vinden op de website van het evenement. Ook zal je daar op dat moment de programmering kunnen inzien. De deuren van TW Classic openen normaliter om 12.30 uur, waarna de optredens duurden tot ongeveer 00.30 's nachts.

Bezoeken TW Classic

Het muziekfestival vindt plaats op dezelfde locatie als waar grote broer Rock Werchter wordt georganiseerd. Het terrein is gelegen aan de Haachtsesteenweg in Werchter en ligt niet ver van de steden Brussel en Leuven. Eenmaal in de buurt van het festivalterrein zullen speciale borden je de weg wijzen naar de locatie. Parkeren is mogelijk op tien parkeerterreinen rondom het festivalterrein. De parkeerkosten bedragen € 15. Treinreizigers kunnen uitstappen op het treinstation van Leuven vanwaar bussen rijden naar Werchter. 

Overnachten

Na een lange dag TW Classic heeft niet iedereen meer zin om nog naar huis te rijden. Veel bezoekers kiezen vervolgens voor de luxe van een hotelkamer om de volgende dag uitgerust huiswaarts te keren. Dit komt ook omdat er geen camping is op TW Classic en wildkamperen is verboden. In de omgeving zijn vele hotels waar overnacht kan worden, op deze pagina vind u een overzicht van voordelige hotels nabij TW Classic:

© Foto Jokko for TW Classic