Uitmarkt Amsterdam

Last update: 16-02-2020

De opening van het culturele seizoen is de Uitmarkt in Amsterdam. Tijdens het evenement worden honderden activiteiten georganiseerd op bijvoorbeeld het gebied van muziek, dans, een boekenmarkt, theater, musea, orkesten, ensembles, cabaretiers, etcetera. De Uitmarkt behoort absoluut tot de meest gezellige evenementen van Amsterdam en is geheel gratis te bezoeken. Jaarlijks bezoeken ruim een half miljoen mensen het evenement. Kom meer te weten over Uitmarkt Amsterdam 2020 zoals de locatie, het programma, de openingstijden en bereikbaarheid.

Uitmarkt Amsterdam 2020

Met de start van de Uitmarkt in Amsterdam start ook het culturele seizoen in Nederland. Tijdens de Uitmarkt kan de bezoeker genieten van ongeveer driehonderd optredens op tientallen podia. Er zijn muzikale optredens, maar ook dans en cultuur. En wat te denken van bijvoorbeeld een silent disco, skatewedstrijden, een musical sing-a-long, boeken, de junior Uitmarkt, enzovoorts. Maar ook spetterende concerten en andere culturele hoogtepunten zijn te beleven. Of je van klassiek of modern houdt, of je jong of oud bent, het maakt allemaal niet uit. Tijdens de Uitmarkt is er voor ieder wat wils, de editie van 2020 vindt plaats van 28 tot en met 30 augustus.

Locatie

De Uitmarkt vindt plaats op en rondom het Oosterdok bij de centrale OBA en het Marineterrein. Het evenement vindt dus nabij het centrum van de stad plaats. Houd van tevoren goed het weerbericht in de gaten en zorg dat je erop gekleed gaat, want het evenement vindt grotendeels buiten de deur plaats.

Programma en openingstijden

Als je meer informatie wenst over de activiteiten, het programma en wat er nog meer te doen is tijdens de Uitmarkt kan je de website van de Uitmarkt raadplegen. De openingstijden zijn in 2020 als volgt:

  • Vrijdag 28 augustus: 20.00 - 24.00 uur
  • Zaterdag 29 augustus: 11.00 - 24.00 uur
  • Zondag 30 augustus: 11.00 - 24.00 uur

Gratis toegang

Jaarlijks bezoeken ongeveer 500.000 mensen de Uitmarkt in Amsterdam. De Uitmarkt is gratis te bezoeken. Ook de optredens zijn gratis bij te wonen. Met het enorme aantal bezoekers, verdeeld over de drie dagen, behoort het evenement tot de allergrootste culturele evenementen van Nederland en België.

Bezoeken Uitmarkt Amsterdam

Het Oosterdok en Marineterrein liggen vlakbij het centrum van Amsterdam. Parkeren in het centrum van Amsterdam is niet altijd even eenvoudig en het kost ook nog best veel geld. Ook is het tijdens de Uitmarkt mogelijk dat je voor een afgesloten weg komt te staan. Om geen last te hebben van deze ongemakken wordt aangeraden het evenement te bezoeken met het openbaar vervoer of, indien je in de buurt woont, met de fiets. Het openbaar vervoer in Amsterdam is goed geregeld, je kunt tot vlakbij de Uitmarkt komen met bijvoorbeeld de trein, bus en tram. Zo is treinstation Amsterdam Centraal op loopafstand gelegen. Of blijf lekker een nachtje langer in Amsterdam en boek een voordelige hotelkamer:

Andere steden

Hoewel de Uitmarkt in Amsterdam de bekendste Uitmarkt van Nederland, organiseren er verschillende andere Nederlandse steden soortgelijke evenementen. Voorbeelden zijn Maastricht, Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam, Enschede en Nijmegen.