Uitverkoop Duitsland 2020

Last update: 27-01-2020

Een dagje uit en ook nog eens voordelig de laatste mode shoppen? Dat is mogelijk tijdens de uitverkoop in Duitsland, ook wel Winterschlussverkauf en Sommerschlussverkauf genaamd. Tijdens deze uitverkoopperiodes wordt de mode met grote kortingen verkocht. Maar wanneer is het zomersale en wintersale in Duitsland? Onderstaand alle informatie over de Duitse uitverkoopperiodes inclusief datum voor het jaar 2020.

Uitverkoop Duitsland

Hoewel er in Duitsland gewerkt wordt met officiële uitverkoopdatums is de praktijk minder strikt. De winterschlussverkauf en sommerschlussverkauf duren namelijk ieder twee weken, maar in werkelijkheid is er gedurende 1,5 maand uitverkoop. Wel is het zo dat tijdens de officiële datums de kortingen en het aantal deelnemende winkels het grootst zijn.

Wintersale Duitsland 2020 (Winterschlussverkauf)

De wintersale heet in Duitsland de Winterschlussverkauf en duurt twee weken. Deze uitverkoopperiode start op maandag 27 januari 2020 en duurt  twee weken. Deze twee weken zijn de officiële termijn van de wintersale, maar dat wil eigenlijk alleen maar zeggen dat in deze periode de meeste winkels meedoen en de kortingen vaak het grootst zijn. Al ruim voor deze periode worden er in de winkels al kortingen gegeven en is er dus al sprake van de wintersale.

Zomersale Duitsland 2019 (Sommerschlussverkauf)

Voordelig zomerkleding en zomermode kopen doe je tijdens de zomersale, oftewel Sommerschlussverkauf in Duitsland. Deze uitverkoopperiode start op maandag 27 juli 2020, de einddatum is vervolgens ook twee weken later gelegen. Ook de zomersale duurt dus twee weken. Echter geldt hiervoor wederom dat al vanaf medio juni 2019 er op diverse plaatsen uitverkoop wordt gehouden. Het aantal winkels dat uitverkoop houdt zal almaar stijgen naarmate de officiële Sommerschlussverkauf dichterbij komt.

Outlets en winkelcentra

In Duitsland zijn er meerdere outlets en winkelcentra die absoluut de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Omdat er vaak honderden winkels op één plek zitten kan je direct alle topmerken voordelig kopen tijdens de uitverkoop. Twee bekende voorbeelden vlakbij de Nederlandse grens zijn onder andere CentrO Oberhausen en FOC Ochtrup.

Combineer met leuk dagje uit

Vind je de afstand naar je favoriete Duitse stad te groot om er te gaan shoppen? De meeste Duitse binnensteden zijn uitermate gezellig waardoor je jezelf er zeker zult vermaken. Combineer je uitverkoop shoppen met een lekker etentje en een hotelovernachting. Ben je er meteen weer even uit geweest.