UK Open Darts

Last update: 23-09-2019

Darten is in Nederland enorm populair en niet in de eerste plaats door de successen die onze darters aaneenrijgen. Ook in 2020 vinden er weer tal van prachtige dartstoernooien plaats waaronder het PDC Coral UK Open. De internationale dartstop probeert gedurende drie dagen dit toernooi naar hun hand te zetten en behalve het prijzengeld, de eer te winnen. Kom alles over de UK Open Darts te weten zoals tickets en kaartverkoop, waar op televisie dit spektakel live te volgen is, wat het prijzengeld is en op welke locatie er gespeeld wordt.

UK Open Darts 2020

De UK Open Darts wordt vanwege de opzet van het toernooi ook wel de ‘Fa Cup of Darts’ genoemd, als vergelijking met de FA Cup uit het voetbal waar vaak kleine clubs ver kunnen geraken. Bij de UK Open Darts kunnen namelijk amateurs deelnemen aan kwalificatietoernooien en zodoende trachten in het hoofdtoernooi te geraken. Hoewel al regelmatig onbekend dartstalent op deze manier is doorgebroken zijn het in de regel gewoon de grote kanonnen die de prijzen verdelen. Op de erelijst staan dan ook darters als Raymond van Barneveld, Phil Taylor en Michael van Gerwen. De eerstvolgende editie van de UK Open Darts vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 maart 2020.

Televisie

Zoals alle voorname dartstoernooien wordt ook de UK Open Darts 2020 door RTL7 uitgezonden, diverse wedstrijden zullen zelfs live worden uitgezonden. Behalve de wedstrijden is er ook ruimte voor wedstrijdanalyses en voorbeschouwingen vanuit de studio.

Speellocatie

De UK Open Darts vinden plaats in Minehead, om precies te zijn in het Butlins Resort. Hierbij gaat het om het eindtoernooi. De kwalificatierondes vinden in de periode ervoor plaats door geheel Engeland. Het toernooi gaat om legwinst (best of). Zo begint de eerste ronde met best of 9, terwijl de finale best of 19 legs is.

Prijzengeld

Natuurlijk is de eer het hoogste goed wat een darter bereikt wanneer hij de UK Open Darts op zijn naam schrijft, maar de winnaar mag ook een leuk geldbedrag op de rekening bijschrijven. De winnaar ontvangt namelijk £ 100.000,- terwijl de verliezend finalist £ 40.000,- wint. In totaal bedraagt het prijzengeld voor de UK Open Darts £ 450.000,-.

Tickets en kaartverkoop

Iedereen kent wel de beelden van de zalen waarin de wedstrijden worden gespeeld bomvol enthousiaste fans. Als je de UK Open Darts wilt bijwonen is het mogelijk om hiervoor tickets te kopen. Tickets zijn te koop via de website van het evenement. Als je een bezoek wilt brengen aan de UK Open Darts is een hotelovernachting uiteraard verstandig: