Vaderdag: 21 juni 2020

Last update: 27-01-2020

Vaderdag is een dag dat we onze waardeling laten blijken aan alle vaders van Nederland, waardering voor de inzet en moeite die ze dagelijks tonen. Maar hoe verras je je vader optimaal? Natuurlijk begint de dag met een lekker ontbijt en een leuk cadeautje hoort er ook bij. Zorg dat je van Vaderdag 2020 een geweldige dag maakt.

Vaderdag 2020

Op de derde zondag van de maand juni wordt ieder jaar Vaderdag gevierd. Het moment voor kleine kinderen om iets moois te knutselen voor hun vader. Veel vaders mogen uitslapen en krijgen een overheerlijk ontbijt op bed. Maar ook als je al groter bent of volwassen is Vaderdag een moment om je waardering te laten blijken met bijvoorbeeld een leuk en persoonlijk cadeau. Vaderdag is de tegenhanger van Moederdag, een feest dat in de maand mei wordt gevierd. Vaderdag vindt plaats op zondag 18 juni 2017. In diverse andere landen wordt Vaderdag op een andere datum gevierd, bijvoorbeeld op de feestdag van Sint Jozef of tijdens Hemelvaart.

Tradities en gebruiken

Belangrijk op Vaderdag is dat je iets doet of geeft wat uit je hart komt. Kleine kinderen maken een mooi knutselwerk of een tekening. Geef je vader een cadeau wat echt bij hem past. Verwen hem met een ontbijtje, liefst natuurlijk op bed. En je vader hoeft de hele dag natuurlijk geen huishoudelijke taken te verrichten, de moeder of de kinderen nemen deze taken over.

Cadeautips

Vaderdag heeft een enigszins commerciële inslag omdat er vaak cadeautjes worden gegeven. Soms kan het lastig zijn om te bedenken wat je wilt geven, maar ga gewoon bij jezelf te rade wat je vader leuk vindt om te ontvangen. Wat zijn zijn hobby’s, is er iets wat hij echt nodig heeft. Kies in ieder geval iets wat uit het hart is gegeven. Vaak gegeven cadeaus zijn natuurlijk de fles wijn of speciaalbier. Ook een Dinercheque zal het altijd goed doen. Of kies een leuk evenement uit om samen te bezoeken.

Datum Vaderdag

Ieder jaar valt Vaderdag op de derde zondag van de kalendermaand juni. De komende jaren valt Vaderdag op onderstaande datums (allemaal zondagen):

  • 21 juni 2020
  • 20 juni 2021
  • 19 juni 2022
  • 18 juni 2023