Vaderdag Gedicht maken 

Een gedicht schrijven is best moeilijk maar wel heel erg leuk om te doen. De mooiste gedichten zijn die met onverwachte wendingen en een opbouwend verhaal erin. Het is gebruikelijk om ook voor Vaderdag een gedicht op papier te zetten. Ook als je niet zo’n scherpe pen hebt is het mogelijk om een leuk Vaderdaggedicht te maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een rijmwoordenboek of een van onze andere tips.

Gedicht schrijven

Bij het maken van een origineel gedicht is het belangrijk dat je eerst voor jezelf bepaalt waarover je precies gaat schrijven. Wat is het doel van het gedicht, wil je dat het een rijmend gedicht wordt (dit is niet noodzakelijk), hoe lang moet het gedicht worden, wil je er een persoonlijk gedicht van maken, enzovoorts. Welk beeld krijg je voor je als je aan je vader denkt? Is je vader iemand die veel sport, iemand die graag met jullie speelt of is het een persoon die altijd aan het werk is. Het beeld van je vader is een goede inspiratie voor hetgeen je op papier wilt gaan zetten. Probeer een beetje de clichés te vermijden, dan kan je gedicht een echt kunstwerkje worden. Overigens is het ook slim om na het schrijven van het gedicht nog even de tijd te nemen. Lees het gedicht bijvoorbeeld een of meerdere dagen nog eens door en pas teksten aan die bij nader inzien toch niet optimaal waren.

Gebruik rijmwoordenboek

Rijmen is niet eenvoudig, want voor sommige woorden lijken geen rijmwoorden te bestaan. Toch rijmt er op zowat ieder woord wel een ander woord. Maak het jezelf makkelijk en gebruik een rijmwoordenboek voor de lastigere woorden. Met dit rijmwoordenboek is rijmen en dichten een simpel klusje. Je vult gewoon het woord in waarvoor je een rijmwoord zoekt en de website doet de rest. Je krijgt direct alle woorden te zien die rijmen op jouw woord. Of je nou korte of lange rijmwoorden zoekt, het rijmwoordenboek helpt je.

Voorbeeldgedichten

Je hoeft natuurlijk niet helemaal het wiel zelf uit te vinden. Er staan op internet duizenden en duizenden vaderdaggedichten waaruit je vast wel inspiratie kunt halen. Zie bijvoorbeeld de vaderdaggedichten op deze website.

Kaart

Het gedicht moet natuurlijk ergens op worden geschreven. Je kunt natuurlijk een leeg schrijfblaadje of A4 gebruiken. Nog leuker is het om een kaart te gebruiken die je zelf hebt samengesteld en gevuld hebt met tekst. Je kunt eenvoudig online kaarten maken via bijvoorbeeld Greetz.