Kleurplaat Vaderdag

Kleine kinderen maken voor Vaderdag een mooie tekening of kleurplaat, dat is een bekende traditie in Nederland. Heel vaak besteden scholen en kinderopvangorganisaties aandacht aan Vaderdag waarbij tekeningen of kleurplaten worden gemaakt. Deze kleurplaten worden op Vaderdag gegeven aan de vader, vaak in combinatie met een lekker ontbijt op bed. Vind de leukste kleurplaten met behulp van onze tips en voorbeelden.

Tekening maken

Zelf een tekening maken is het meest originele. Teken, kleur of verf je eigen creaties en laat je fantasie de vrije loop. Teken bijvoorbeeld jezelf en je papa op vakantie, in de tuin of in de auto. Het leukst is natuurlijk als je een bijzonder moment tekent waaraan jullie allebei goede herinneringen hebben. Zelf een tekening maken is soms best moeilijk, je moet namelijk helemaal iets zelf uitdenken en tekenen. Als je niet zo goed weet wat te tekenen kan je ook een kleurplaat gebruiken om in te kleuren.

Zoeken kleurplaat

De manier om een leuke kleurplaat voor Vaderdag te vinden is natuurlijk op internet. Er staan duizenden leuke kleurplaten op internet die je gewoon gratis kunt downloaden. Een goede manier om ze te vinden is gewoon via Google Afbeeldingen. Typ daar ‘kleurplaat vaderdag’ in de zoekbalk en je krijgt op Google Afbeeldingen direct honderden kleurplaten te zien die je kunt openen, opslaan en/of uitprinten. Het is extra leuk als je een kleurplaat maakt waaruit de hobby of interesses van je vader naar voren komen. Is je vader bijvoorbeeld fan van de voetbalclub FC Groningen, dan zoek je op ‘kleurplaat FC Groningen’. Simpel toch en alles wat je maar wilt is online te vinden.

Kleurplaat maken

Het gaat bij het maken van een kleurplaat niet om de schoonheidsprijs. Het gaat er vooral om dat je er goed je best voor hebt gedaan. Je kunt het zo leuk en origineel maken als je zelf wilt. Neem bijvoorbeeld lekker vrolijke kleuren en teken, verf of krijt de tekening zo mooi als je kunt.