Knutselwerkjes Vaderdag

Een van de tradities van Vaderdag is dat kleine kinderen knutselwerkjes maken voor de papa. De knutselwerkjes worden vaak op school of kinderopvang gemaakt. Natuurlijk kan je ook thuis aan de slag met het maken van een leuk vaderdagwerkje. Het leuke is dat je je creativiteit de vrije loop kan laten gaan en dat je vader een zelfgemaakt cadeautje krijgt. Onderstaand geven we tips en voorbeelden van leuke voorbeelden die je kunt knutselen voor Vaderdag. 

Emotionele waarde

Een knutselwerk is leuk om te maken en om te krijgen. Een knutselwerk wordt zo gewaardeerd omdat het een bepaalde emotionele waarde heeft. De vader ziet namelijk dat zijn kind(eren) echt moeite hebben gedaan om hem te verrassen met een leuk cadeautje. Hierdoor komt het cadeau uit het hart en zal de papa het op een bijzonder plekje bewaren. Voor kinderen is knutselen goed voor de ontwikkeling, ze leren er hun creativiteit mee te uiten en lekker te knippen, verven en plakken.

Wat knutselen?

Het is het leukst wanneer je iets knutselt dat bij de interesses van je vader aansluit. Vooral iets knutselen dat mijn zijn hobby’s te maken heeft zal hij erg waarderen. Misschien hebben jullie wel samen hobby’s, dan is het extra leuk om iets te knutselen wat daarmee raakvlakken heeft. Je kunt zelf iets bedenken, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van boeken of internet om inspiratie op te doen. Op internet staan duizenden voorbeelden van leuke knutselwerkjes voor Vaderdag. Kijk bij het maken van je keuze of je wel alle materialen in huis hebt zodat je het knutselwerk kunt maken, anders moet je nog eerst naar de winkel om ze te kopen.

Inspiratie

Het eenvoudigst is het om een leuk knutselwerk uit te zoeken op internet en aan de hand van de omschrijving die erbij staat het na te maken. Leuke voorbeelden van Vaderdag knutselwerkjes inclusief beschrijving en foto’s vind je op de website van Knutselidee. Een heel deel van de voorbeelden zijn eenvoudig na te maken, voor de wat moeilijkere knutselwerkjes kan je hulp inschakelen van broers, zussen, moeder of andere familieleden.

Nog meer voorbeelden

Er zijn dus allerlei websites met knutsel ideeën, maar simpelweg Google gebruiken is ook al voldoende. Ga naar Google Afbeeldingen en typ ‘Vaderdag knutselen’ in en je vindt direct honderden leuke en zeer originele voorbeelden van knutselwerkjes. Heb je al een idee welke kant je op wilt qua knutselen, bijvoorbeeld vissen omdat jullie dat altijd samen doen? Typ dan in ‘Vaderdag knutselen vissen’, je krijgt direct specifieke voorbeelden.