Veldrit Koksijde

Last update: 24-10-2019

De Wereldbeker veldrijden strijkt eind oktober weer neer in de Belgische kustplaats Koksijde. In de duinen wacht een zwaar parcours op de internationale toppers uit de cyclocross. Het parcours van de Wereldbeker veldrit in Koksijde is prachtig gelegen in de natuur en alleen daarom al een bezoekje waard. De bezoekers krijgen een prachtig gerecht voorgeschoteld bomvol topsport en entertainment. Kom alles te weten over de Veldrit in Koksijde 2019 zoals het programma en de aanvangstijden per discipline, de ticketverkoop, op welke televisiezender het spektakel wordt uitgezonden, het adres en de bereikbaarheid.

Veldrit Koksijde 2019

De Wereldbeker Veldrijden is één van de mooiste klassementen die gewonnen kunnen worden. Natuurlijk mag Vlaanderen niet ontbreken met meerdere aansprekende Wereldbeker koersen. De Veldrit van Koksijde staat op het programma op zondag 24 november 2019. Aan een grote veldrit als die van Koksijde nemen alle ‘toppers uit het veld’ deel. Het parcours voert door de duinen, waardoor de atleten geconfronteerd zullen worden met mul zand en zeer specifieke omstandigheden. 

Programma

De wedstrijden vinden allemaal op de zondag plaats, op de zaterdag hebben de veldrijders de kans om al eens het parcours te verkennen. Het programma begint op de wedstrijdzondag met de koers van de nieuwelingen en eindigt met de elite mannen. Het complete wedstrijdprogramma is als volgt:

  • Junioren: 10.00 – 10.40
  • Beloften: 11.20 – 12.10
  • Dames: 13.30 – 14.15
  • Elite heren: 15.00 – 16.05

Tickets en kaartverkoop

Een gehele dag veldrijden bijwonen is helemaal niet prijzig. Je hebt op de wedstrijddag al een ticket aan de kassa voor slechts € 15. Daar komt nog eens bij dat kinderen jonger dan twaalf jaar gratis de races mogen bijwonen. Wie korting wil ontvangen op zijn of haar toegangsticket koopt het kaartje beter alvast tijdens de voorverkoop wanneer ze € 13 kosten.

Televisie

De Wereldbekerkoersen in het veldrijden worden live uitgezonden op Sporza en dit geldt dus ook voor de manche in Koksijde. Rondom het live-verslag van de race volgen voor- en nabeschouwingen.

Adres en route Veldrit Koksijde

Bij het parcours van veldrit Koksijde is een publieke parking waar bezoekers kunnen parkeren. Deze parking is te vinden aan het adres Burgweg. Als je per trein naar de veldrit van Koksijde komt, kan gebruik worden gemaakt van het treinstation in Koksijde. Een pendeldienst vervoert bezoekers van en naar het treinstation. Eventueel kan ook overnacht worden in Koksijde: