Velofollies Kortrijk

Last update: 16-11-2019

De grootste en meest diverse fietsbeurs van de gehele Benelux wordt ieder jaar in januari georganiseerd in Kortrijk en luistert naar de naam Velofollies. Of je nu op zoek bent naar een mountainbike, een gewone stadsfiets, een racefiets of misschien wel een e-bike; bij Velofollies worden de bezoekers op hun wenken bediend. Het maakt niet uit of je wilt beginnen met fietsen of juist al meer getraind bent. Kom meer te weten over Velofollies 2020 zoals het adres, programma, openingsuren, tickets en kaartverkoop, parkeren en bereikbaarheid per trein en auto.

Velofollies 2020

De bekendste fietsbeurs van België en zelfs daarbuiten is Velofollies. Je vindt er alle soorten fietsen waaronder natuurlijk racefietsen, MTB, hybridefietsen, stadsfietsen, e-bikes, trekkingfietsen, enzovoorts. De fietsen die er worden getoond zijn er in alle maten en kleuren. De fiets is natuurlijk één, maar er komt uiteraard meer bij kijken. Velofollies is dan ook de locatie voor fietaccessoires, fietskleding, sportvoeding, fietshelmen, fietsliteratuur, enzovoorts. Velofollies wordt georganiseerd in Kortrijk Xpo en de eerstvolgende editie is van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari 2020.

Exposanten en activiteiten

Alle aansprekende bedrijven uit de fietssport zijn als exposant aanwezig tijdens Velofollies om je adviezen te geven of fietsen te laten testen. Ook kan je er informatie inwinnen over fietsvakanties. Tevens zijn er tal van interessante randactiviteiten zoals ploegpresentaties van bekende wielerploegen, signeersessies, workshops, boekpresentaties en ga zo maar door. Velofollies biedt een uitgebreide range aan activiteiten voor jong en oud en vormt de perfect beurs voor beginnende en gevorderde fietsers.

Tickets en kaartverkoop

Kaarten voor Velofollies kunnen worden gekocht aan de dagkassa en tijdens de online voorverkoop. Aan de deur kosten tickets € 15 per persoon. Kinderen (6-12 jaar) betalen € 10 en kinderen jonger dan zes jaar mogen zelfs gratis naar binnen. Wie de kaarten al online koopt in de voorverkoop krijgt een korting. Een regulier ticket kost tijdens de online voorverkoop namelijk € 11 en een ticket voor kinderen (6-12 jaar) kost € 7.

Openingsuren

De openingsuren van Velofollies 2020 zijn als volgt:

  • Vrijdag 17 januari: 10.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 18 januari: 10.00 – 18.00 uur
  • Zondag 19 januari: 10.00 – 18.00 uur

Bezoeken Velofollies

Velofollies wordt georganiseerd in Kortrijk Xpo. Het adres van deze beurshal is Dooniksesteenweg 216 in Kortrijk. Kortrijk Xpo en Velofollies zijn zeer eenvoudig bereikbaar via de afslag 2 van de autosnelweg E17 (Antwerpen-Gent-Lille). Kortrijk Xpo heeft een ruime parking waar je voor € 4 per dag kunt parkeren. Ook met het openbaar vervoer kan je bij Velofollies geraken. Het treinstation van Kortrijk is op enkele kilometers lopen van Kortrijk Xpo gelegen. Deze afstand is te overbruggen met de bus. Neem de bus richting bushalte Kinepolis – Xpo (lijnen 1, 12 en 99) of bushalte Halve Jan (lijnen 13, 15 en 16). Exposanten en meerdaagse bezoekers kunnen ervoor kiezen een hotel in de buurt van Velofollies te boeken: