Zandsculpturen Garderen

Last update: 13-02-2020

Van zand kan je alles maken en dat blijkt tijdens een bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Midden in de natuurrijke omgeving van Garderen is een gezellige locatie omgetoverd in een plek waar je de meest bijzondere zandsculpturen en – kunstwerken kunt bewonderen. Het Veluws Zandsculpturenfestijn weet een snaar te raken doordat er ieder jaar weer bijzondere thema’s worden uitgekozen en je daardoor wordt meegezogen in het verhaal dat wordt verteld. Kom alles te weten over Zandsculpturen Garderen 2020 inclusief informatie over tickets en kaartverkoop, locatie en adres, openingstijden, bereikbaarheid en hotels.

Veluws Zandsculpturenfestijn 2020

Iedereen die ooit op het strand is geweest heeft vast ooit een zandkasteel gebouwd. Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen hebben ze het vervaardigen van bouwwerken met zand tot een ware kunst verheven. Zowel overdekt als buiten zijn de meest prachtige zandsculpturen gemaakt. Een bezoek aan Zandsculpturen Garderen is een perfect dagje uit voor alle leeftijden, jong en oud vermaken zich prima. Zeer bijzonder is de bovengrondse monorail waarmee je boven de zandsculpturen en – bouwwerken fietst. Behalve mooie bouwwerken van zand kan je tijdens een bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ook een bezoek brengen aan kunstexposities, een leuk winkeltje, een gezellig restaurant of aan de beeldentuin. ’t Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats van vrijdag 10 april tot en met zaterdag 31 oktober 2020.

Openingstijden

Het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is in 2020 zes dagen per week geopend, alleen op zondag is het evenement gesloten. De normale openingstijden zijn als volgt:

  • Maandag: 10.00 – 17.30 uur
  • Dinsdag: 10.00 – 17.30 uur
  • Woensdag: 10.00 – 17.30 uur
  • Donderdag: 10.00 – 17.30 uur
  • Vrijdag: 10.00 – 17.30 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag: gesloten
  • Op diverse feestdagen kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen kunnen aan de deur en vooraf online worden gekocht. Entreekaarten voor ’t Veluws Zandsculpturenfestijn kosten aan de deur € 10 per persoon. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen € 5, kinderen jonger dan 6 jaar ontvangen gratis entree. Het evenement is overigens ook prima door rolstoelrijders te bezoeken dankzij de brede en egale paden.

Bereikbaarheid Zandsculpturen Garderen

Het Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats aan het adres Oude Barnevelderweg 5 te Garderen. Als het navigatiesysteem dit adres niet herkent dan kan er voor worden gekozen de navigatie in te stellen op Hooiweg Garderen. Parkeren is mogelijk op een ruime parking bij het terrein en is geheel gratis. Ook met het openbaar vervoer kan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn worden bezocht, op ongeveer 250 meter lopen afstand is namelijk bushalte Hooiweg gelegen. Deze bushalte heeft (in)directe verbindingen met onder andere de treinstations van Putten, Apeldoorn, Amersfoort en Ede-Wageningen. De omgeving, midden in de Veluwe, leent zich ook prima voor een langduriger verblijf. Onderstaand vind je een overzicht van voordelige hotels in de omgeving van Garderen: