VerzamelaarsJaarbeurs

Last update: 18-12-2019

Gedurende twee dagen vindt de grootste verzamelaarsbeurs van Nederland plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Wat je ook verzamelt, op de Verzamelaarsbeurs kan het zomaar liggen. Er wachten namelijk maar liefst 5 hallen met het enorme aantal van 2.000 kraampjes op de bezoekers c.q. verzamelaars. Tegelijk met de Verzamelaarsbeurs is er ook weer de Mega Platen & CD beurs. Alle algemene informatie over de VerzamelaarsJaarbeurs 2020 in Utrecht is opgesomd waaronder informatie over tickets en kaartverkoop, de openingstijden, de locatie, het programma en de bereikbaarheid per trein, auto en parkeren.

VerzamelaarsJaarbeurs - algemene informatie

De VerzamelaarsJaarbeurs is het evenement op het gebied van tweedehands spullen, curiosa en antiek. Van boeken tot porselein, van speelgoed tot munten, van archeologie tot design, van antiek tot postzegels en van horloges tot poppen; op de VerzamelaarsJaarbeurs vind je het allemaal. Omdat de VerzamelaarsJaarbeurs zo groot is, vijf hallen en 2000 stands, kan je jezelf er prima vermaken. Struin langs de kraampjes en vind misschien wel dat ene object waar je al zolang naar zoekt. Of verkoop je spullen en verdien een lekkere cent. Het evenement is in heel Europa de grootste in haar soort en trekt daardoor tienduizenden bezoekers naar de Jaarbeurs, zelfs vanuit het buitenland. 

Datums 2019

De VerzamelaarsJaarbeurs wordt twee maal per jaar georganiseerd, eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. De datums in 2020 zijn als volgt:

  • Zaterdag 18 en zondag 19 april 2020
  • Zaterdag 14 en zondag 15 november 2020

Tickets en kaartverkoop

De ticketinfo voor 2020 is nog niet bekend

Kaarten voor de VerzamelaarsJaarbeurs kunnen online worden gekocht via de website van het evenement en aan de kassa van de Jaarbeurs. Aan de kassa kosten ze € 14,- per dag en € 24,- voor wie twee dagen wil gaan. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Vooraf je kaarten online kopen betekent dat je een korting krijgt. De tickets kosten dan namelijk maar € 12,50 per persoon per dag en € 22,- voor een tweedaags bezoek. Als je met de trein naar de Jaarbeurs wil kan je gebruik maken van de NS-actie. Voor €25,- heb je een retourtje Utrecht en een tickets voor 1 persoon voor de VerzamelaarsBeurs.

Openingstijden

De VerzamelaarsJaarbeurs duurt telkens twee dagen en heeft de volgende openingstijden:

  • Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
  • Zondag: 10.00 – 17.00 uur

Bezoeken VerzamelaarsJaarbeurs

De VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats op het Jaarbeursplein 6, het adres waar de Jaarbeurs zich bevindt. De hallen 7, 8, 9, 11 en 12 zijn gereserveerd voor de VerzamelaarsJaarbeurs . Veel bezoekers komen met de trein omdat treinstation Utrecht Centraal op loopafstand is gelegen. De NS heeft een speciale kortingsactie waarmee je voor € 25 per persoon een treinticket plus entree tot de beurs krijgt. Wie met de auto komt kan parkeren bij het complex en betaalt hiervoor € 4 per uur (maximale dagtarief bedraagt € 16,-). Omdat er zoveel te zien en te beleven is tijdens de verzamelbeurs bezoeken veel mensen het evenement allebei de dagen.

Mega Platen & CD Beurs

Gelijktijdig met de VerzamelaarsJaarbeurs vindt er ook de Mega Platen & CD Beurs plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Je vindt er zoals de naam al aangeeft vele duizenden bijzondere elpeeplaten, singles, dvd’s en cd’s. Ideaal om je muziekcollectie mee aan te vullen.