Veteranendag

Last update: 16-02-2020

Nederlandse militairen zijn door de jaren heen actief geweest in verschillende landen ter wereld. Ook nu zijn er nog Nederlandse militairen actief in het buitenland. In totaal telt Nederland maar liefst 117.000 zogenoemde veteranen, welke zich met gevaar voor eigen leven hebben ingezet voor veiligheid en vrede. Om onze veteranen te eren en te bedanken is er de Nederlandse Veteranendag die ieder jaar wordt georganiseerd. Kom meer te weten over Veteranendag 2020 waaronder locatie en bereikbaarheid, programma en tijden.

Veteranendag 2020

Of het nu Afghanistan of de Balkan is, de laatste decennia waren Nederlandse militairen actief in landen over de hele wereld. En wat te denken van de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog? Ook nu zijn er nog tienduizenden militairen in dienst. Het doel was en is simpel; vrede en veiligheid brengen. Mede hiervoor, en omdat de veteranen ook onze veiligheid dienden, zijn we ze dankbaar. De veteranen worden daarom geëerd tijdens Veteranendag, een nationaal evenement ter eer en glorie van Nederlandse veteranen. Veteranendag is ieder jaar op de laatste zaterdag van juni, de volgende editie van de Veteranendag vindt plaats op zaterdag 27 juni 2020. GAAT NIET DOOR!

Locatie en programma

De Nederlandse Veteranendag wordt steevast georganiseerd in Den Haag. Op het programma staan onder andere een indrukwekkend defilé waarbij ruim 5000 veteranen marcheren (startpunt en eindpunt op het Malieveld). Hierbij worden ze gevolgd door militaire muziekkorpsen en een stoet moderne en historische legervoertuigen. En wat te denken van de flypast van zowel historische als moderne vliegtuigen over de Hofvijver? Een zeer indrukwekkend gezicht.

Tijden

Het programma van de Veteranendag duurt ongeveer van 11.00 tot 17.00 uur. De vliegshow vindt plaats tussen 13.05 en 13.35 uur.

Overige activiteiten

Het houdt natuurlijk niet op bij deze ene dag. Zo poogt het Nationaal Comité Veteranendag het hele jaar door het begrip en de waardering voor veteranen te vergroten. Voorbeelden hiervan zijn educatieve activiteiten zoals het ontvangen van een veteraan in de klas of aanwezigheid op onderwijsbeurzen. Ook organiseren verschillende gemeenten een eigen lokale of regionale veteranendag.

Gratis te bezoeken

De Nederlandse Veteranendag is uiteraard gratis te bezoeken voor jong en oud. Er is dus ook geen ticketverkoop of iets dergelijks waardoor het een echt publieksevenement is. Ieder jaar komen daarom vele duizenden mensen onze veteranen een eer bewijzen met hun aanwezigheid.