Vierdaagse Nijmegen

Last update: 24-01-2020

Het grootste wandelevenement van Nederland is de Vierdaagse in Nijmegen. Met tienduizenden wandelaars en miljoenen bezoekers staan Nijmegen en omstreken iedere maand juli minstens vier dagen op zijn kop. De sfeer tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is ongekend en de saamhorigheid is optimaal. Wil je ook eens een keer deelnemen aan de Vierdaagse? Of bezoek je liever de Vierdaagse in Nijmegen om bijvoorbeeld bekenden aan te moedigen? We hebben alle informatie over de Nijmeegse Vierdaagse alvast samengevat waaronder informatie over afstanden en routes, inschrijven, bereikbaarheid, de Vierdaagsefeesten, enzovoorts. 

Nijmeegse Vierdaagse 2020

Het grootste en meest bekende wandelevenement van Nederland vindt ieder jaar plaats in de Gelderse stad Nijmegen. Hoewel iedereen de benaming Vierdaagse gebruikt, heet het wandelevenement officieel de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. Aan iedere editie van de Vierdaagse van Nijmegen nemen 47.000 mensen deel, afkomstig uit landen uit de hele wereld. Het bezoekersaantal is helemaal indrukwekkend en bedraagt ruim twee miljoen waarmee de Vierdaagse tot de allergrootste publieksevenementen van Nederland behoort. Tijdens de Vierdaagse bruist het in de stad Nijmegen van de activiteiten, maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de wandelaars die hard hun best doen om het Vierdaagsekruis te bemachtigen. De volgende Vierdaagse van Nijmegen staat op het programma van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 juli 2020.

Inschrijven

Als je wilt deelnemen aan de Vierdaagse is dat gewoon mogelijk, sterker nog, iedereen kan meedoen. De kosten om deel te nemen bedragen € 100,- per persoon en inschrijven gaat via de website van de Nijmeegse Vierdaagse. Leden van de KWBN (wandelorganisatie) krijgen een korting van € 5,- op de genoemde inschrijfkosten. Wanneer het aantal inschrijvers het maximum overschrijdt wordt er geloot voor wie er mag deelnemen aan het evenement.

Foto: Stichting DE 4DAAGSE – Ger Loeffen

Afstanden en route

De afstanden en route voor 2020 zijn nog niet bekend

Je kunt kiezen welke afstand je wilt lopen per dag. De keuze bestaat uit 30, 40 en 50 kilometer. De routes vinden alle dagen plaats in en rondom de stad Nijmegen en doen behalve Gelderland ook de provincies Noord-Brabant en Limburg aan:

  • Dag 1: De dag van Elst
  • Dag 2: De dag van Wijchen
  • Dag 3: De dag van Groesbeek
  • Dag 4: De dag van Cuijk (inclusief finish op de Via Gladiola)

Vierdaagsefeesten

Minstens zo bekend als het lopen zelf zijn de Vierdaagsefeesten wanneer heel Nijmegen in het teken staat van festiviteiten. Een groot deel van de bezoekers stort zich in het feestgedruis dat bol staat van muziek en artiesten. Je hoeft geen entreeticket te kopen voor de Vierdaagsefeesten, de entree is namelijk gratis. Iedere avond vinden er tal van activiteiten plaats in het centrum van Nijmegen.

Bezoeken Vierdaagse Nijmegen

Bezoekers met de auto moeten rekening houden met grote verkeersdrukte en moeilijk bereikbare parkeergarages, aanzienlijke delen van de stad zijn namelijk afgesloten. Beter is het om de Vierdaagse te bezoeken met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld door te reizen naar het NS-treinstation Nijmegen Centraal. Wanneer je ergens langs de route wilt staan buiten de stad om bijvoorbeeld lopers aan te moedigen is de bus of toch de auto het meest geschikt. Veel lopers en bezoekers kiezen ervoor een hotelkamer te boeken tijdens de Vierdaagse. Vergelijk eenvoudig de prijzen van de beschikbare hotelkamers via: