Vlaamse Druivencross

Last update: 16-11-2019

In Overijse organiseert men jaarlijks twee belangrijke wielerwedstrijden. Voor de wegwielrenners wordt namelijk de Druivenkoers georganiseerd en voor de veldrijders de Druivencross. De Vlaamse Druivencross trekt ieder jaar weer duizenden bezoekers naar het parcours in Overijse en de Druivencross wordt ook nog eens uitgezonden op televisie. De Druivencross staat ook wel bekend als de ‘moeder aller veldritten’ en geniet daardoor een klassieke status. Kom alles te weten over Druivencross Overijse 2019 zoals het programma en de starttijden, de ticketverkoop, op welke zender de uitzending plaatsvindt en de bereikbaarheid.

Druivencross Overijse 2019

Ieder jaar staat de hele internationale top uit het veldrijden in Overijse aan de start van de Vlaamse Druivencross. Dankzij deze topatleten en uiteraard vanwege een onderhoudend programma langs het parcours met vele leuke optredens en entertainment is een bezoek aan de Druivencross een plezant dagje uit. Ook wordt de veldrit uitgezonden op de nationale Belgische televisie, om precies te zijn op Sporza van de VRT. De Vlaamse Druivencross staat op de agenda op zondag 15 december 2019.

Programma

Er vinden op de dag van de Druivencross maar liefst vijf races plaats op het parcours. Het begint allemaal met de nieuwelingen om 11.00 uur. Hierna volgen de junioren om 12.00 uur. De beloften beginnen aan hun koers om 15.00 uur. Om 13.45 is het de beurt aan de dames. Het slotstuk en hoofdgerecht van de Druivencross is natuurlijk de race van de Elite heren. De elite begint aan de cyclocross om 15.00 uur.

Tickets en kaartverkoop

Een ticket voor de Druivencross is eenvoudig verkrijgbaar via Ticketmaster. De kosten in de voorverkoop bedragen € 12,- per persoon en je bent met een dergelijk ticket de hele dag welkom op het parcours (vanaf 10 uur). Kinderen tot 14 jaar betalen geen entree. Verder bestaat er de mogelijkheid om een VIP kaart te kopen voor de Vlaamse Druivencross. Hiermee geniet je diverse voordelen en heb je bijvoorbeeld recht op eten en drinken. VIP tickets zijn te koop voor respectievelijk € 60, € 100 en € 150,- afhankelijk van welk pakket wordt gekozen.

Adres en route Vlaamse Druivencross

De veldrit heeft de start en aankomst aan de Begijnhof wat niet ver van het centrum van Overijse is gelegen. Bezoekers met de auto kunnen daarom ook het best navigeren naar dit adres of gewoon naar het centrum van Overijse en aldaar de borden volgen die je naar de parkings brengen. Omdat de gemeente niet over een treinstation beschikt is de bus het enige geschikte vervoersmiddel dat een openbaar karakter heeft. Eventueel kan ook een hotel worden geboekt in Overijse:

Parcours

De start en finish zijn aan de Begijnhof en de route loopt vervolgens door het park en de velden aan de zuidzijde van de start- en finishstraat. Het parcours kenmerkt zich doordat er alleen natuurlijke elementen overwonnen moeten worden, er zijn geen balkjes of iets dergelijks toegevoegd. Tot het parcours van de Vlaamse Druivencross behoort onder andere de Tenotsberg, welke de stekste veldrijders vanzelf naar boven zal doen laten drijven.