Vlaggetjesdag Scheveningen

Last update: 18-12-2019

Van oudsher wordt het uitvaren van de schepen voor de haringvangst groots gevierd in de Haven van Scheveningen. Op Vlaggetjesdag voeren de met vlaggetjes versierde schepen uit om de haring te vangen. Hoewel er heel wat veranderd is in de wijze waarop haring wordt gevangen is Vlaggetjesdag blijven bestaan. Vlaggetjesdag Scheveningen volgt tegenwoordig op de verkoop van het eerste vaatje nieuwe haring. Gedurende de dag is er van alles te beleven voor jong en oud op en rond de haven van Scheveningen. Kom meer te weten over Vlaggetjesdag Scheveningen 2020 waaronder programma en openingstijden, of het evenement gratis te bezoeken is, welke activiteiten er te beleven zijn en hoe Vlaggetjesdag bereikbaar is.

Vlaggetjesdag Scheveningen 2020

Vlaggetjesdag in Scheveningen is een gezellig en cultureel evenement waarbij wordt gevierd dat er weer haring kan worden gevangen. Scheveningen is natuurlijk van oudsher een echte vissersgemeente en de komst van grote hoeveelheden haring was van levensbelang voor de bevolking en de economie. Vlaggetjesdag is tegenwoordig vooral een gezellige dag waarbij de folklore van vroeger nog wordt opgeroepen. Er worden allerlei leuke spellen gespeeld, er zijn muziekoptredens en tal van andere activiteiten. De volgende editie van Vlaggetjesdag Scheveningen vindt plaats op zaterdag 13 juni 2020.

Programma en tijden

Wat is er eigenlijk niet te doen tijdens Vlaggetjesdag in Scheveningen? Het is haast niet allemaal op te noemen, maar Vlaggetjesdag is vooral heel erg gezellig. Enkele voorbeelden van activiteiten die op het programma staan zijn een nautische markt, modelbouw, vlootschouw, rondvaarten, muzikale optredens, een visafslag, het bewonderen van oude ambachten, demonstraties van bijvoorbeeld de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, oude motoren en stoommachines, admiraalvaren, strandvoetbal, een haringproeflokaal voor kinderen, oud-Hollandse kinderspelen, poppenkast, enzovoorts. De tijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Gratis te bezoeken

Vlaggetjesdag Scheveningen is een gratis te bezoeken evenement. Er worden dus geen tickets verkocht. Dankzij de gratis entree is het ook een geweldig en betaalbaar uitje voor het hele gezin. Vele duizenden bezoekers weten het evenement ieder jaar weer goed te waarderen.

Bezoeken Vlaggetjesdag

Mensen uit Scheveningen wordt aangeraden zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen naar de evenementenlocatie die zich bevindt rondom de Scheveningse haven. Er is onder andere een rijwielstalling tussen de Van Bergenstraat en de Kapitein de Rijkstraat waar je voor een bescheiden bedrag je fiets of brommer kunt parkeren. Met de auto kan je ook komen, er zijn namelijk betaalde parkings in Scheveningen (volg hiervoor de borden van de parkeerroute). Wel kan het erg druk zijn op de weg en er kan een gebrek aan parkeerplaatsen ontstaan. Mede hierdoor adviseert de organisatie van Vlaggetjesdag Scheveningen om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen. Diverse bus- en tramlijnen verbinden de Haven van Scheveningen met onder andere de grote treinstations in Den Haag. Voor bezoekers die langer van de kustplaats willen genieten is er de mogelijkheid te overnachten in een van de hotels die de Scheveningen rijk is. Vergelijk de prijzen van de hotelkamers via: