Volkel in de Wolken

Last update: 24-01-2020

Er komt geen nieuwe editie meer van Volkel in de Wolken. Editie 2017 was de laatste!

 

De vliegshow Volkel in de Wolken is voor liefhebbers van vliegtuigen en helikopters een geweldig evenement om te bezoeken. Volkel in de Wolken is een evenement voor jong en oud en trekt ieder jaar weer vele duizenden belangstellenden. In 2017 keren ook de vliegshows weer terug na een jaar afwezigheid. Meer informatie over Volkel in de Wolken 2017 is onderstaand opgesomd waaronder de openingstijden, vliegshows, tickets en kaartverkoop, programma en bereikbaarheid.

Volkel in de Wolken 2017

Volkel in de Wolken is een publieke vliegshow in het Noord-Brabantse Volkel. Na afwezigheid van de vliegshows vanwege wet- en regelgeving, keren deze in 2017 weer terug. De verwachting is dat er maar liefst 75 vliegtuigen naar Volkel komen. Ook zal er ruimte zijn voor activiteiten op de grond, hoewel de gebruikelijke braderie zal ontbreken. De eerstvolgende editie van Volkel in de Wolken vindt plaats op zondag 28 mei 2017.

Openingstijden

Op de dag van Volkel in de Wolken gaat het terrein open om 10.00 uur. Vanaf dat tijdstip kan er genoten worden van diverse programma’s zoals de DroneZone en de braderie. Later vinden ook de rondvluchten doorgang en is er een thempark. En wat te denken van het Nederlands Kampioenschap Highland Games. Rond 18.00 uur is het programma weer ten einde.

Tickets

Tickets voor Volkel in de Wolken zijn te koop via de website van het vliegevenement. Er kan worden gekozen voor tribuneplaatsen en veldplaatsen. De kosten voor een tribuneplaats bedragen € 20,80 voor bezoekers van 12 jaar of ouder. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen € 15,80 voor een tribuneplek. Een veldplaats kost € 8,80 vanaf 12 jaar en is gratis voor kinderen jonger dan 12.

Bezoeken Volkel in de Wolken

Volkel is natuurlijk bekend vanwege Vliegbasis Volkel. Volkel in de Wolken is bereikbaar via de snelweg A50 (afslag 13) en ligt vlakbij Uden en Veghel. Bezoekers met de auto worden door verkeersregelaars gewezen naar de parkeerplaatsen. Parkeren kost € 2,- per voertuig voor de hele dag. Er is geen treinstation in Volkel.

Overige open dagen

Gedurende het jaar zijn er tal van bijzondere luchtshows en open dagen van Defensie. Zo zijn er de Luchtmachtdagen, Landmachtdagen en Marinedagen. Meer informatie over deze open dagen met volop spektakel vind je op deze pagina.