Home » Vuurwerkfestival Scheveningen

Vuurwerkfestival Scheveningen

Last update: 24-08-2019

Het vuurwerkfestival van 2019 gaat niet door. Er wordt gekeken of er een editie kan komen in 2020. Zodra er meer bekend is zullen we dat hier melden

 

Vuurwerkliefhebbers kijken ieder jaar reikhalzend uit naar Oud & Nieuw, maar ook in de zomer is er genoeg te beleven op vuurwerkgebied. Wat te denken van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen? Tijdens dit vuurwerkfestival strijden teams uit meerdere landen met als doel de mooiste en meest spectaculaire vuurwerkshow ten tonele te brengen. Het Vuurwerkfestival in Scheveningen vindt plaats in augustus 2019.

Vuurwerkfestival Scheveningen 2019

Het vuurwerkfestival in Scheveningen vindt plaats aan de kust, om precies te zijn op de bekende boulevard in Scheveningen. Tijdens het vuurwerkevenement strijden diverse landen tegen elkaar om een zo mooi mogelijke show te geven. Wie er uiteindelijk de eerste prijs pakt hangt af van het oordeel van de jury. Het vuurwerkevenement wordt georganiseerd gedurende meerdere avonden, in 2019 op vrijdag 9, zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus. Het is een goed bezocht evenement, iedere editie bezoeken honderdduizenden mensen het festival. Het vuurwerk is goed zichtbaar vanaf de hele boulevard en strand. Dit komt doordat het vuurwerk wordt afgeschoten vanaf een drijvend ponton ter hoogte van het Kurhaus op ongeveer 275 meter van de pier en het strand.

Programma en tijden shows

De vuurwerkshows beginnen pas later op de avond wanneer de duisternis helemaal is ingevallen. Iedere avond zijn er twee vuurwerkshows. Gedurende de vier dagen van het evenement zijn de tijden als volgt:

  • Vrijdag 9 augustus: 21.45 en 22.30 uur
  • Zaterdag 10 augustus: 21.45 en 22.30 uur
  • Vrijdag 16 augustus: 21.45 en 22.30 uur
  • Zaterdag 17 augustus: 21.45 en 22.30 uur
  • Bekendmaking winnaars Vuurwerkfestival Scheveningen op zaterdag 17 augustus om 23.30 uur.

Fotocredits: Gerrit Schreurs

Gratis evenement

Het Vuurwerkfestival van Scheveningen is gratis te bezoeken, er wordt geen entree gevraagd. In geval van slecht weer kan het voorkomen dat de show wordt afgelast. Vuurwerk afsteken met harde wind is namelijk onveilig. Houd daarom van tevoren goed in de gaten of het evenement daadwerkelijk doorgang vindt.

Bezoeken Vuurwerkfestival

Parkeren is mogelijk in diverse parkeergarages in Scheveningen, bijvoorbeeld de parkeergarages Scheveningen Bad, Kurhaus of Nieuwe Parklaan. Gezien het enorme aantal bezoekers moet je rekening houden met drukte op de wegen en in de parkeergarages (bereken hier de route). Om deze drukte te ontwijken is het openbaar vervoer een goed alternatief. In Scheveningen zijn tramhaltes en bushaltes, onder andere met verbindingen met het NS-treinstation van Den Haag. Het toeristische Scheveningen is ook een perfecte locatie om wat langer te blijven. Boek bijvoorbeeld een van de vele hotelkamers in Scheveningen: