Kalender » Vuurwerkfestival Scheveningen

Vuurwerkfestival Scheveningen: augustus 2017

Vuurwerk-Festival-Scheveningen_16024.jpg

Informatie over de editie van 2017 is nog onbekend, onderstaand volgt de informatie van de vorige editie.

Vuurwerkliefhebbers kijken ieder jaar reikhalzend uit naar Oud & Nieuw, maar ook in de zomer is er genoeg te beleven op vuurwerkgebied. Wat te denken van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen? Tijdens dit vuurwerkfestival strijden teams uit meerdere landen met als doel de mooiste en meest spectaculaire vuurwerkshow ten tonele te brengen. Het Vuurwerkfestival in Scheveningen vindt plaats op 12, 13, 19 en 20 augustus 2016.

Vuurwerkfestival Scheveningen 2016

Het vuurwerkfestival in Scheveningen vindt plaats aan de kust, om precies te zijn op de bekende boulevard in Scheveningen. Tijdens het vuurwerkevenement strijden diverse landen tegen elkaar om een zo mooi mogelijke show te geven. Wie er uiteindelijk de eerste prijs pakt hangt af van het oordeel van de jury. Het vuurwerkevenement wordt georganiseerd gedurende meerdere avonden, in 2016 op vrijdag 12, zaterdag 13, vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus. Het is een goed bezocht evenement, iedere editie bezoeken honderdduizenden mensen het festival.

Programma en tijden shows

De vuurwerkshows beginnen pas later op de avond wanneer de duisternis helemaal is ingevallen. In het donker is het vuurwerk immers het best te zien voor de toeschouwers. Het exacte programma volgt via de website van het Vuurwerkfestival. In de regel starten de shows rond een uur of tien in de avond. Het tweede weekend is het finaleweekend wanneer de beste teams strijden om de eindoverwinning.

Kaartverkoop

Het Vuurwerkfestival van Scheveningen is gratis te bezoeken, er wordt geen entree gevraagd. In geval van slecht weer kan het voorkomen dat de show wordt afgelast. Vuurwerk afsteken met harde wind is namelijk onveilig. Houd daarom van tevoren goed in de gaten of het evenement daadwerkelijk doorgang vindt.

Bezoeken Vuurwerkfestival

Parkeren is mogelijk in diverse parkeergarages in Scheveningen, bijvoorbeeld de parkeergarages Scheveningen Bad, Kurhaus of Nieuwe Parklaan. Gezien het enorme aantal bezoekers moet je rekening houden met drukte op de wegen en in de parkeergarages. Om deze drukte te ontwijken is het openbaar vervoer een goed alternatief. In Scheveningen zijn tramhaltes en bushaltes, onder andere met verbindingen met het NS-treinstation van Den Haag. Het toeristische Scheveningen is ook een perfecte locatie om wat langer te blijven. Boek bijvoorbeeld een van de vele hotelkamers in Scheveningen: