Home » Vuurwerkfestival Scheveningen

Vuurwerkfestival Scheveningen

Last update: 20-10-2017

Er is nog geen informatie bekend over het vuurwerkfestival in 2018.

Vuurwerkliefhebbers kijken ieder jaar reikhalzend uit naar Oud & Nieuw, maar ook in de zomer is er genoeg te beleven op vuurwerkgebied. Wat te denken van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen? Tijdens dit vuurwerkfestival strijden teams uit meerdere landen met als doel de mooiste en meest spectaculaire vuurwerkshow ten tonele te brengen. Het Vuurwerkfestival in Scheveningen vindt plaats op 11, 12, 18 en 19 augustus 2017.

Vuurwerkfestival Scheveningen 2017

Het vuurwerkfestival in Scheveningen vindt plaats aan de kust, om precies te zijn op de bekende boulevard in Scheveningen. Tijdens het vuurwerkevenement strijden diverse landen tegen elkaar om een zo mooi mogelijke show te geven. Wie er uiteindelijk de eerste prijs pakt hangt af van het oordeel van de jury. Het vuurwerkevenement wordt georganiseerd gedurende meerdere avonden, in 2017 op vrijdag 11, zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. Het is een goed bezocht evenement, iedere editie bezoeken honderdduizenden mensen het festival. Het vuurwerk is goed zichtbaar vanaf de hele boulevard en strand. Dit komt doordat het vuurwerk wordt afgeschoten vanaf een drijvend ponton ter hoogte van het Kurhaus op ongeveer 275 meter van de pier en het strand.

Programma en tijden shows

De vuurwerkshows beginnen pas later op de avond wanneer de duisternis helemaal is ingevallen. Iedere avond zijn er twee vuurwerkshows. Gedurende de vier dagen van het evenement zijn de tijden als volgt:

  • Vrijdag 11 augustus: 21.45 en 22.30 uur
  • Zaterdag 12 augustus: 21.45 en 22.30 uur
  • Vrijdag 18 augustus: 21.45 en 22.30 uur
  • Zaterdag 19 augustus: 21.45 en 22.30 uur
  • Bekendmaking winnaars Vuurwerkfestival Scheveningen op zaterdag 19 augustus om 23.30 uur.
6f9e778d7e64436a9968409eb1c9f453.jpg

Gratis evenement

Het Vuurwerkfestival van Scheveningen is gratis te bezoeken, er wordt geen entree gevraagd. In geval van slecht weer kan het voorkomen dat de show wordt afgelast. Vuurwerk afsteken met harde wind is namelijk onveilig. Houd daarom van tevoren goed in de gaten of het evenement daadwerkelijk doorgang vindt.

Bezoeken Vuurwerkfestival

Parkeren is mogelijk in diverse parkeergarages in Scheveningen, bijvoorbeeld de parkeergarages Scheveningen Bad, Kurhaus of Nieuwe Parklaan. Gezien het enorme aantal bezoekers moet je rekening houden met drukte op de wegen en in de parkeergarages (bereken hier de route). Om deze drukte te ontwijken is het openbaar vervoer een goed alternatief. In Scheveningen zijn tramhaltes en bushaltes, onder andere met verbindingen met het NS-treinstation van Den Haag. Het toeristische Scheveningen is ook een perfecte locatie om wat langer te blijven. Boek bijvoorbeeld een van de vele hotelkamers in Scheveningen: