Waterpop

Last update: 24-01-2020

Ook in 2019 vindt het gratis toegankelijke festival Waterpop weer plaats in het Hofpark in Wateringen. Dit dorp in het Zuid-Hollandse Westland weet dankzij Waterpop ieder jaar weer een aansprekende line-up te presenteren en mede hierdoor heeft Waterpop een trouwe schare bezoekers. Overigens is Waterpop een geschikt festival voor jong en oud, zo is er ook voldoende te beleven voor de kleinsten onder ons. Kom meer te weten over Waterpop 2020 waaronder locatie en bereikbaarheid, festivaltijden, programma en activiteiten.

Waterpop Festival 2020

Het Hofpark vormt al vele tientallen jaren het decor voor een van de gezelligste gratis festivals van Nederland. Ieder jaar bezoeken meer dan 25.000 mensen het evenement vanwege de goede muziek, het uitgebreide randprogramma en de gezelligheid. De muziek die je op Waterpop kunt horen varieert van popmuziek tot rockmuziek , van jazz tot blues en van heavy metal tot rock & roll. De volgende editie van Waterpop vindt plaats op zaterdag 8 augustus 2020.

Programma en Activiteiten

Op Waterpop staan jaarlijks weer aansprekende artiesten op het podium. Maar ook lokale artiesten en jong talent krijgt de kans om op te treden. Verder is er nog een leuk randprogramma dat bestaat uit straattheater en vele activiteiten voor kinderen. Ook is er een festivalmarkt met kraampjes waar je onder andere eten, cd’s en elpees, sieraden, kleding en andere leuke spulletjes kunt kopen.

Festivaltijden

De festivaltijden van Waterpop 2020 zijn als volgt:

  • Zaterdag 8 augustus: 12.00 - 23.00 uur

Gratis toegang

Waterpop onderscheid zich behalve de gezellige en ongedwongen sfeer ook door het feit dat er gratis toegang is. Doordat je geen tickets hoeft te kopen is het een perfect uitje voor het hele gezin.

Bezoeken Waterpop

Het Hofpark in Wateringen is de locatie waar Waterpop plaatsvindt en is midden in het centrum van het dorp gelegen (bereken route). Wateringen behoort overigens tot de gemeente Westland en ligt bij Den Haag. Nabij het Hofpark is slechts beperkt parkeergelegenheid waardoor je beter met de fiets of het openbaar vervoer kunt komen. Wateringen beschikt niet over een treinstation, maar wel over bus- en tramhaltes. Met de bus stap je uit op bushalte Plein, met de tram stap je uit op tramhalte Dorpskade. Als je met de fiets komt kan je deze bewaakt stallen op het parkeerterrein bij de Rabobank of op het Pieter van der Plasplein.