Week van de Smaak

Last update: 21-05-2019

De Week van de Smaak is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij getracht wordt het grote publiek meer en meer in aanraking te brengen met gezonde voeding. Voeding die eerlijk geproduceerd is op een ambachtelijke wijze. Voeding die natuurzuiver is en afkomstig uit de streek. Maar vooral voeding die erg lekker is. De Week van de Smaak 2019 duurt in totaal elf dagen. Kom meer te weten over de Week van de Smaak en de activiteiten die worden georganiseerd in het hele land en hoe je zelf een evenement kunt organiseren.

Week van de Smaak 2019

Eten is een eerste levensbehoefte en liefst eten we ook nog eens lekker en natuurlijk gezond. Mensen beginnen steeds meer interesse te krijgen in lekker en ambachtelijk bereid voedsel. Het aantal streekproducten zit sterk in de lift en er wordt meer natuurzuiver en seizoensgebonden geteeld en geoogst. De Week van de Smaak richt zich op dit soort producten en probeert meer en meer mensen in aanraking te brengen met dit soort voedsel. In 2019 vindt de twaalfde editie plaats van de Week van de Smaak. De volgende editie van de Week van de Smaak vindt plaats van donderdag 14 tot en met zondag 24 november 2019.

Activiteiten Week van de Smaak

Er vinden tijdens de Week van de Smaak activiteiten plaats in het hele land. Je hoeft dus nooit ver te reizen om ergens te kunnen genieten van smakelijke producten die ook nog eens supergezond zijn. Een overzicht van de activiteiten gedurende het evenement vind je op de website van de Week van de Smaak. In het overzicht is onder andere aan de hand van een landkaart te zoeken naar activiteiten in de buurt.

Activiteit organiseren

Het is mogelijk om ook zelf een activiteit te organiseren tijdens de Week van de Smaak. Je kunt hiermee je eigen producten in een landelijke etalage zetten. Om mee te doen moet er worden voldaan aan zes kernwaarden: natuurzuiver, diervriendelijk, duurzaam, ambachtelijk, seizoensgebonden en bekende herkomst. Het thema is in 2019 ''Kleur op het bord brengen'', hier dient de activiteit zich ook op te richten.

Wat maakt het evenement zo bijzonder

Het klinkt natuurlijk allemaal heel mooi en nobel. Maar wie zich even verdiept in de Week van de Smaak ziet dat de doelen die de organisatie voorstaat echt bijzonder zijn. Doordat mensen bewust worden van het voedsel komen ze bijvoorbeeld te weten hoe voeding echt gemaakt wordt. Er zit een echt verhaal achter de productie van gezonde en duurzame producten. Vaak herleven door de ambachtelijke bereiding ook weer oude eetculturen en gerechten. En in deze tijden van overgewicht en aanverwante aandoeningen is het natuurlijk goed om een gezonde eetcultuur te bevorderen. Bij de complete Week van de Smaak zijn behalve de bezoekers ook tal van bedrijven, organisatie, overheden, telers, producten, enzovoorts betrokken.