Weekend van de Wetenschap

Last update: 20-07-2019

De wetenschap heeft ons al veel goeds gebracht. Om het belang van de wetenschap nog eens te onderstrepen wordt ieder jaar het Weekend van de Wetenschap georganiseerd. Tijdens het Weekend van de Wetenschap wordt aan Nederland getoond hoezeer de wetenschap bijdraagt aan de toekomst en innovatie in ons land. Op honderden locaties worden activiteiten georganiseerd waar het publiek mag komen kijken. Kom meer te weten over het Weekend van de Wetenschap 2019 zoals waar de activiteiten zijn en hoe je ze kunt bijwonen.

Weekend van de Wetenschap 2019

Alles op het gebied van technologie en wetenschap vind je tijdens het Weekend van de Wetenschap. Dit initiatief is een promotie van de wetenschap en technologie en het belang er van. Als bezoeker wordt je geprikkeld en op een laagdrempelige manier geconfronteerd met wetenschap en techniek. Het is mogelijk om honderden bedrijven, overheden, musea, instellingen, instituten en universiteiten te bezoeken. Of je nu jong bent of oud, tijdens het Weekend van de Wetenschap is er voor iedereen volop te beleven. Het is dan ook niet vreemd dat ieder jaar ongeveer 150.000 mensen een of meer activiteiten bezoeken. Het Weekend van de Wetenschap vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019.

Activiteiten

Zoals eerder benoemd worden er honderden activiteiten door het hele land georganiseerd. Dit varieert van het bezoeken van een sterrenwacht of musea, tot aan bedrijven of wetenschapscentra, enzovoorts. Een overzicht van alle activiteiten vind je op deze website. Voor sommige activiteiten kan het noodzakelijk zijn om jezelf in te schrijven of aan te melden. Of dit nodig is wordt duidelijk vermeld op de website van de deelnemer.

Meeste activiteiten gratis toegang

Bijna alle activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn gratis te bezoeken. Alleen wanneer er uitdrukkelijk op de website van een deelnemer is vermeld dat er tickets gekocht moeten worden is de activiteit niet gratis. Lees daarom goed de activiteitenbeschrijving zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zelf deelnemen?

Ben je de eigenaar van of werkzaam bij een bedrijf, instelling, musea, universiteit of andere instelling en willen jullie ook deelnemen aan het Weekend van de Wetenschap? Via de website van het Weekend van de Wetenschap is het mogelijk om je in te schrijven waarna je kan worden opgenomen in het overzicht van deelnemers en activiteiten. Deelnemen aan het Weekend van de Wetenschap is een goede manier om in de schijnwerpers te komen staan en mensen te enthousiasmeren voor hetgeen waarmee je dagelijks bezig bent. Je vergroot als deelnemer de naamsbekendheid en het aantal bezoekers, waarbij geprofiteerd wordt van het medianetwerk (social media, dagbladadvertenties, televisie, internet) rondom het Weekend van de Wetenschap. Bovendien is deelname gratis.