Welcome to the Village

Last update: 24-01-2020

Een van de meest innovatieve muziekfestivals van Nederland wordt ieder jaar georganiseerd in Leeuwarden, om precies te zijn in recreatiegebied de Groene Ster. Gedurende drie dagen vindt daar namelijk Welcome to the Village plaats. Welcome to the Village is een muziekfestival waar tientallen aansprekende bandjes en DJ's optreden. Maar er staan meer leuke dingen op het programma behalve muziek, zo is onder andere lekker eten en drinken een belangrijk issue. Om Welcome to the Village bij te kunnen wonen zal je een entreebewijs moeten kopen. Kom meer te weten over Welcome to the Village 2020 waaronder informatie over festivaltijden en programma, ticketverkoop, parkeren, trein en hotels.

Welcome to the Village 2020

Welcome to the Village is geen standaard muziekfestival. Het driedaagse festival probeert altijd te innoveren en streeft ernaar om een relaxte sfeer neer te zetten waarbinnen bezoekers kunnen genieten van muziek, eten, kunst, enzovoorts. Tijdens het evenement is het festivalterrein een echt dorpje met bijbehorende gemoedelijke sfeer. Het muziekprogramma is samengesteld uit nationale en internationale acts. Welcome to the Village biedt ieder jaar weer jong talent de kans om te mogen spelen op een groot podium. In totaal zijn er circa 80 tot 90 artiesten, bands en DJ's gecontracteerd gedurende de drie dagen dat het festival duurt. De volgende editie van Welcome to the Village staat geprogrammeerd van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli 2020.

Programmering

Ben je benieuwd welke artiesten zullen optreden tijdens Welcome to the Village? De line-up is te vinden op de officiële website van het evenement. Je vindt daar ook de programmering, de openingstijden van de festivaldeuren en hoe de dagen verder ingevuld worden.

Camping

Omdat Welcome to the Village een meerdaags festival is biedt het de bezoekers de kans om te overnachten op de festivalcamping. Er zijn stroomvoorzieningen op de camping, dit biedt gemak aan de gasten die met de camper of caravan arriveren.

Tickets en kaartverkoop

De kaarten voor Welcome to the Village zijn te koop via de website van het festival. Bezoekers hebben de keuze uit combitickets en weekendtickets. De kosten voor de tickets zijn als volgt:

  • Combiticket (drie dagen inclusief camping): € 109,50
  • Weekendtickets (zonder camping): € 87
  • Vroege kopers betalen een gereduceerd tarief

Bezoeken Welcome to the Village

Welcome to the Village wordt georganiseerd in een reacreatiegebied nabij Leeuwarden, De Groene Ster genaamd. Met de auto kan je navigeren op 'Simmerkrite, Leeuwarden'. Je wordt zodra je in de buurt komt van het festivalterrein met borden de weg gewezen naar de exacte locatie. Parkeren van de auto is gewoon mogelijk in de nabijheid van het festivalterrein. Als je met de trein naar Welcome to the Village komt, dien je uit te stappen op het treinstation van Leeuwarden. Bussen zullen je verder rijden tot aan bushalte Ouddeel. Om de grote bezoekersaantallen te kunnen verwerken worden er ook pendelbussen ingezet. Een deel van de bezoekers kiest ervoor om te overnachten in een hotel in de omgeving, de stad Leeuwarden heeft namelijk volop voordelige hotelkamers: