Wereldbeker Heusden-Zolder

Last update: 16-11-2019

Het circuit van Zolder kennen we natuurlijk vooral vanwege vele autoraces die er worden verreden, maar ook vanwege de jaarlijkse veldrit. De veldrit van Heusden-Zolder maakt zelfs onderdeel uit van de internationale Wereldbeker waardoor alle wereldtoppers uit de cyclocross aan de start staan. Traditioneel wordt deze veldrit op Tweede Kerstdag verreden en hierdoor weet het ieder jaar weer vele duizenden bezoekers te trekken. Kom alles te weten over de Wereldbeker veldrit in Heusden-Zolder 2019 zoals het programma, de te verrijden disciplines, de verkoop van tickets, bereikbaarheid en op welke televisiezender het spektakel wordt uitgezonden.

Wereldbeker Heusden-Zolder 2019

In een geweldige kerststemming wordt ieder jaar de Wereldbeker manche van Heusden-Zolder verreden. Het gaat hier dus om een veldrit die qua prestige tot de meest belangrijken mag worden gerekend. Het parcours in Heusden-Zolder is snel en zanderig waardoor er weinig gelopen of geploeterd hoeft te worden. Veldrijders met een voorkeur voor sneller parcoursen komen hier vanzelf bovendrijven. Deze UCI World Cup Cyclo-cross race wordt uiteraard uitgezonden op televisie. VRT zal er van start tot finish bij zijn via Sporza. In 2019 wordt de Wereldbeker Heusden-Zolder gereden op donderdag 26 december.

Programma

Het orgelpunt van de racedag is natuurlijk wanneer de professionals (elite-mannen) hun race zullen rijden, maar er is nog veel meer te beleven de hele dag:

  • Juniores: 10.00 uur
  • Beloften: 11.20 uur
  • Dames: 13.30 uur
  • Elite heren: 15.00 uur (live op televisie)

Tickets en kaartverkoop

Een entreebewijs is te koop aan de dagkassa en vooraf online. Aan de kassa is de prijs voor een ticket € 15,- per persoon. Tijdens de online voorverkoop kost een ticket dan maar weer € 12,- per persoon via Ticketmaster, toch een prima korting. Een echt bijzondere dag maak je mee wanneer je een VIP kaart koopt. VIP Tickets zijn te koop voor € 110 of € 220,-. Met een VIP ticket heb je een entreekaart en heb je recht op onder andere dranken, lunch en een aftercross evenement.

Adres en route Circuit Zolder

De wereldbeker veldrit vindt plaats op het racecircuit in Zolder. Het adres waarop genavigeerd kan worden is Terlaemen 30 te Heusden-Zolder. Het circuit is niet ver gelegen van knooppunt Lummen (autosnelwegen E313 en E314) en beschikt over zeer ruime parkings. Als je met de trein wilt reizen kan je de bus nemen vanaf treinstation Hasselt. Ook zijn er in de omgeving meerdere goede hotels voor personen die willen overnachten: