Wereldhavendagen

Last update: 24-03-2020

Nederland is een doorvoerland pur sang en daar hoort een haven van formaat bij. De Rotterdamse haven is wereldberoemd en behoort tot de grootste havens ter wereld. De havenwereld is een aparte wereld waar je normaal gesproken niet iedere dag mee van doen hebt. Tijdens de Wereldhavendagen heb je de kans om als bezoeker een echt kijkje achter de schermen te krijgen. Ook kan je volop beleven op het gebied van entertainment. De Wereldhavendagen in Rotterdam zijn van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september 2020.

Wereldhavendagen Rotterdam 2020

De immense Rotterdamse haven is wereldberoemd maar bij weinig mensen écht bekend, hoe wordt er bijvoorbeeld gewerkt en wat komt er allemaal bij kijken. Op een leuke wijze kennismaken met de Rotterdamse haven doe je tijdens de Wereldhavendagen. Je kunt genieten van de grote schepen, er zijn demonstraties, presentaties, excursies en vele leuke activiteiten voor jong en oud. In 2020 worden de Wereldhavendagen in Rotterdam georganiseerd op 4, 5 en 6 september. Het thema wordt 'Werelds', doelend op de belangrijke plek die de Rotterdamse haven inneemt op het wereldpodium. Iedere editie van de Wereldhavendagen wordt bezocht door honderdduizenden mensen, vorig jaar door zelfs bijna 400.000.

Programma

Het programma van de Wereldhavendagen Rotterdam biedt gedurende drie dagen topspektakel. Op de openingsdag vindt er een bijzondere opening plaats. Ook is er op de openingsdag een programma voor scholieren samengesteld. De overige dagen is er behalve havengerelateerd vermaak ook bijvoorbeeld een spectaculaire vuurwerkshow. Zie voor meer informatie over het programma deze pagina op de website van de Wereldhavendagen.

Fotografie: Anne Reitsma

Tijden

Tijdens het evenement is het terrein geopend gedurende de volgende tijden:

  • Vrijdag 4 september: 10.00 - 18.00 uur
  • Zaterdag 5 september: 10.00 - 18.00 uur + 21.00 - 23.00 uur (avondshow)
  • Zondag 6 september: 10.00 - 18.00 uur

Gratis toegang

Het mooie aan de Wereldhavendagen is dat deze gratis te bezoeken zijn. Je hoeft dus geen kaarten te kopen of jezelf in te schrijven. Kies de activiteiten uit die je leuk lijken en je bent vrij ze gewoon te bezoeken. Alleen voor de havenexcursies zijn tickets noodzakelijk.

Neem je paspoort mee

Om deel te kunnen nemen aan de havenexcursies moet je je kunnen legitimeren. Zonder legitimatie (identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs) krijg je geen toegang tot de haventerreinen. 

Bezoeken Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen vinden plaats op onder andere het Scheepvaartkwartier en de Wilhelminapier. Deze locaties zijn afgezet voor autoverkeer. Je zult dus moeten parkeren op parkeerterreinen die wat verder weg zijn gelegen. Voorbeelden hiervan zijn P+R terreinen die aan de rand van de stad liggen. Vanaf deze terreinen kan je dan verder reizen met de metro. Andere vervoersopties zijn de bus en de tram en dan is er nog de mogelijkheid een hotelkamer te boeken: