Werken op de Kermis: vacatures zoeken

Nederland is kermisland, zoveel is wel duidelijk wanneer je de bomvolle agenda ziet in vooral de zomermaanden. Maar een kermis draait natuurlijk niet automatisch, er moet hard gewerkt worden voor en achter de schermen. Hiervoor zijn veel personeelsleden nodig die zorgen voor veilige ritjes en tevreden klanten. Wil je ook werken op de kermis en door het hele land reizen? Kom meer te weten over werken bij de kermis en hoe je vacatures kunt vinden.

Kermis

Wanneer de kermis in een stad of dorp arriveert gebeurt er wat. Muziek, lampjes, snelheid, gezelligheid en vrolijkheid vechten om voorrang. De meeste kermissen weten zonder problemen duizenden bezoekers per dag te lokken. Veel van de kermissen vinden plaats in de periode maart tot en met oktober, waarbij de absolute piek in de zomermaanden wordt bereikt.

Werken op de kermis

Kermis is voor veel bezoekers een ideale vrijetijdsbesteding, maar een kermis vereist ook een hoop arbeid. Ga maar na, de kermis moet worden opgebouwd, er moeten kaartjes worden verkocht, veiligheidsbeugels moeten worden gecontroleerd, penningen moeten worden geïnd, attracties moeten worden schoongehouden en worden onderhouden en na afloop van een kermis moet alles weer worden afgebouwd en zal er transport naar een nieuwe locatie moeten plaatsvinden. Je ziet al, er valt volop te werken op een kermis.

Vacatures zoeken

Veel kermisattracties zijn eigendom van echte kermisfamilies, vaak familiebedrijven die al vele tientallen jaren kermisattracties exploiteren. In de praktijk zie je regelmatig dan ook familieleden die werken voor de eigenaar. Maar ook zeer regelmatig worden er nieuwe werknemers gezocht. Vacatures vinden blijkt nog niet zo makkelijk in de praktijk, je zult de kermisvacatures niet zo snel tegenkomen op vacaturewebsites. Wil je toch graag werken op de kermis en ben je op zoek naar de ideale vacature? Maak dan gebruik van onderstaande tips:

  • Maak een rondje over de kermis, wanneer er medewerkers nodig zijn hangen er bij de kassa vaak aanplakbiljetten waarop staat dat ze iemand zoeken
  • Bezoek de website van je favoriete kermisattractie. Vooral de grote en bekende kermisattracties hebben vaak een eigen website. Openstaande vacatures worden vaak op de website geplaatst.

Kenmerken werk

Voor sommigen is het misschien een groot raadsel wat werken op een kermis precies inhoudt. Hieronder volgen enkele typische kenmerken voor werken op een kermis:

  • Het is vooral heel hard werken, want vaak is de tijd beperkt voor de opbouw en afbouw.
  • Het werk brengt een flinke hoeveelheid vrijheid met zich mee, je komt nog eens ergens en ziet grote delen van het land
  • Geen dag is hetzelfde, je hebt iedere dag weer te maken met andere klanten en situaties
  • Het is vaak seizoenswerk waarbij je werkt van maart tot en met oktober. De wintermaanden zal je veel meer vrij zijn
  • Meestal wordt er gezorgd voor eten en onderdak
  • Werken geschiedt meestal gewoon volgens de cao
  • Je moet een positieve uitstraling hebben. Chagrijnig gedrag tegen klanten wordt niet gewaardeerd door de klanten