Wie is de Mol 2020

Last update: 07-02-2020

Het spelprogramma Wie is de Mol behoort tot de meest bekeken televisieprogramma’s van Nederland. Ook in andere landen is Wie is de Mol ongekend populair. De grote vraag is natuurlijk wie van de deelnemers de Mol is. Ergens rond maart 2020 is de grote finale en zal bekend zijn of je voorgevoel al die tijd juist was. Kom alles te weten over Wie is de Mol 2020 zoals wanneer de uitzendingen zijn op welke zender Wie is de Mol wordt uitgezonden, wie de presentatie in handen heeft, het format en het laatste nieuws.

Wie is de Mol?

Wie is de Mol is een programma waarin bekende Nederlanders opdrachten moeten uitvoeren en ondertussen moeten proberen te achterhalen wie de Mol in hen midden is. Persoonlijke eigenschappen zoals mensenkennis, stressbestendigheid, durf en intelligentie worden hierbij maximaal op de proef gesteld. Met de opdrachten tijdens Wie is de Mol kunnen de kandidaten de prijzenpot vullen, maar de Mol zal natuurlijk niet altijd optimaal meewerken. De Mol zal namelijk waar mogelijk de boel saboteren of spelletjes spelen. Het dilemma voor de kandidaten en de televisiekijkers is de vraag wie er wel en wie er niet te vertrouwen is. Lukt het de kandidaten en de kijkers om te achterhalen Wie de Mol is? In totaal spelen er vijf mannen en vijf vrouwen mee, tien personen in totaal dus.

Uitzendingen 2020

Wie is de Mol wordt uitgezonden door AVROTROS en de productie is in handen van IDTV. De uitzendingen starten 11 januari 2020 en zijn iedere zaterdag om 20.30 uur geprogrammeerd op NPO 1. De finale is op zaterdag 7 maart 2020, de ontknoping volgt een week later. De uitzendingen van Wie is de Mol worden ieder jaar uitstekend bekeken, ook in 2020 zullen er weer miljoenen mensen aan de buis gekluisterd zijn. Gemiddeld kijken er naar iedere aflevering twee miljoen mensen.

Hoe werkt het?

Tien bekende Nederlanders reizen af naar het buitenland en moeten samenwerken om opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Echter is één van de tien personen een mol (bedrieger) die ervoor probeert te zorgen dat opdrachten niet zullen slagen. Het is aan de kijkers en de overige spelers om te raden wie van de deelnemers de Mol is. Elke ronde valt er iemand af: de persoon die de minste vragen goed heeft op vragen over de Mol. Uiteindelijk blijft er één winnaar over die een geldbedrag wint.

Presentatie

De presentatie van Wie is de Mol 2020 wordt verzorgd door Rik van de Westelaken, een oud deelnemer van Wie is de Mol. Hij treed in de schoenen van Art Rooijakkers, die het programma de voorgaande jaren presenteerde.

Succesvol format

Het succes van Wie is de Mol blijkt niet alleen door het hoge aantal televisiekijkers. Het programma heeft namelijk meerdere prijzen in de wacht gesleept waaronder de Gouden Televizier-ring, een TV-Beeld en een Gouden Beeld. Het format van Wie is de Mol is overigens afkomstig uit België. Behalve in Nederland en België is het format ook uitgerold in tal van andere landen over de hele wereld. Wie is de Mol speelt zich telkens af op prachtige locaties in het buitenland, wat de televisiekijker een extra reden geeft om te kijken iedere zaterdagavond.

Laatste nieuws Wie is de Mol?

Wie niks wil missen van Wie is de Mol? heeft meerdere opties om exact op de hoogte van de laatste nieuwtjes te blijven. Download bijvoorbeeld de gratis Wie is de Mol app of volg MolTalk, een live nabeschouwing op zaterdag rond 21.25 uur. Let op: MolTalk is te zien op NPO 3.

Molboekje

Een zeer nuttige toevoeging aan het volgen van Wie is de Mol op televisie is het Molboekje. In dit boek kan je eenvoudig notities en aantekeningen opschrijven die je helpen bij het ontrafelen van trucs en geheimen en natuurlijk bij het ontmaskeren van de mol. Ook zijn er leuke interviews en wetenswaardigheden opgenomen over de deelnemers.