WinterWelVaart

last update: 23-09-2019

Een van de leukste maritieme evenementen van Nederland is WinterWelVaart dat elk jaar in de provincie Groningen plaatsvindt. Tijdens WinterWelVaart krijg je de kans om een te genieten van een uitgebreid programma op en rond tientallen historische schepen welke aangemeerd zijn in Groningen, Winschoten en Appingedam. Historie, muziek, entertainment, lekkernijen, noem het maar op. WinterWelVaart is geschikt voor jong en oud en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers. Kom te weten wat de locaties en openingstijden zijn, wat het programma is, welke activiteiten er plaatsvinden, of je kaarten nodig hebt en hoe je WinterWelVaart kunt bereiken.

WinterWelVaart - algemene info

WinterWelVaart is een maritiem evenement dat plaatsvindt in de provincie Groningen. Bezoekers kunnen genieten van fraaie historische charterschepen. De schepen zijn van de buitenzijde al erg mooi, maar ook het interieur en scheepsruim zijn de moeite waard. Maar er is nog veel meer te beleven, wat te denken van voorstellingen, muziekconcerten, proeverijen, een kunstroute, kinderactiviteiten, enzovoorts. Het evenement vindt plaats op het water en de kades van de plaatsen Appingedam, Groningen en Winschoten. Maar wat het evenement echt zeer bijzonder maakt is dat een aanzienlijk deel van het programma gewoon op de schepen plaatsvindt. WinterWelVaart wordt georganiseerd in december 2019.

Steden en datums 2019

De steden waar WinterWelVaart plaatsvindt inclusief de datums zijn:

  • Zoutkamp: 14 en 15 december
  • Appingedam: 14 en 15 december
  • Groningen: vrijdag 20 tot en met zondag 22 december 2019

Openingstijden WinterWelVaart Groningen

De openingstijden van Groningen zijn:

  • Vrijdag 20 december 2019: 12.00 - 24.00 uur
  • Zaterdag 21 december 2019: 12.00 - 24.00 uur
  • Zondag 22 december 2019: 12.00 - 18.00 uur

Gratis evenement

WinterWelVaart wordt jaarlijks door tienduizenden mensen bezocht. Er is geen ticketverkoop voor WinterWelVaart, het evenement is namelijk gratis te bezoeken.

Bezoeken WinterWelVaart

  • Een geschikte methode om WinterWelVaart in Groningen te bezoeken is per trein. Het treinstation Groningen Centraal is op minder dan tien minuten lopen gelegen. Ook per auto geraak je vrij eenvoudig bij WinterWelVaart. Betaald parkeren is onder andere mogelijk in de parkeergarages Westerhaven en Ossemarkt. In Groningen worden automobilisten met borden geleid naar de parkeergarages.
  • WinterWelvaart Appingedam is per auto en trein bereikbaar. Appingedam beschikt over een eigen treinstation. 
  • De overige locaties zijn alleen per auto (of bus) bereikbaar

Kerstmarkt Groningen

Gelijktijdig met WinterWelVaart vindt op de kades van de straten Hooge der A en Lage der A ook een heuse kerstmarkt plaats. Je kunt er heerlijk langs de kerstkraampjes slenteren en eventueel nog wat kerstinkopen doen. Hoe dan ook, de kerstmarkt zorgt voor een heerlijke kerstsfeer die perfect matcht bij WinterWelVaart. Meer informatie over Kerstmarkt Groningen lees je in dit artikel.