WK Veldrijden 2020 Dübendorf

Last update: 24-08-2019

Een van de belangrijkste disciplines van het wielrennen is veldrijden, oftewel cyclocross. De belangrijkste veldrit van het jaar is de veldrit waar de Regenboogtrui op het spel staat, oftewel het Wereldkampioenschap Veldrijden. Het WK Veldrijden wordt ieder jaar op een andere locatie verreden en in 2020 is het de beurt aan het Zwitserse Dübendorf. Kom alles te weten over het WK Veldrijden 2020 waaronder het parcours, programma, televisie uitzending, bereikbaarheid en de verkoop van tickets.

WK Veldrijden 2020

Veldrijden is een onderdeel van de wielersport die vooral zeer geliefd is in Vlaanderen en de omliggende gebieden. Gedurende het jaar staan er tal van aansprekende en prestigieuze veldritten op het programma, maar de allerbelangrijkste is natuurlijk het WK Veldrijden. Voor de winnaar staat er veel op het spel, denk maar aan de befaamde Regenboogtrui, eeuwige roem en hogere startgelden in het vervolg van de carrière. In 2020 wordt het WK Veldrijden verreden in het Zwitserse Dübendorf. De winnaar mag zichzelf een jaar lang wereldkampioen noemen en de Regenboogtrui dragen. Het wereldkampioenschap cyclocross wordt georganiseerd op zaterdag 1 en zondag 2 februari 2020.

Programma WK Cyclocross

Het programma strekt zich uit over maar liefst vier dagen, hoewel de eerste twee dagen geen wedstrijden worden gereden. Op donderdag 27 januari is er bijvoorbeeld een parcoursinspectie en een trainingsmoment. Ook op vrijdag krijgen de veldrijders de kans om te trainen op het parcours.

Zaterdag 1 februari 2020

De eerste echte racedag is dan op zaterdag. De volgende races vinden plaats:

  • 11.00 uur: junioren
  • 13.00 uur: mannen espoirs (onder 23 jaar)
  • 15.00 uur: dames elite

Zondag 2 februari 2020

De belangrijkste dag van het jaar van de veldritsport staat dan op het programma op zondag 3 februari. Het raceprogramma is als volgt:

  • 11.00 uur: vrouwen espoirs (onder 23 jaar)
  • 15.00 uur: mannen elite

Tickets en kaartverkoop

Het WK Veldrijden is te bezoeken met een toegangsbewijs. Kaarten kunnen online in de voorverkoop worden gekocht of aan de dagkassa. De tickets kosten:

  • Dagticket zaterdag: € 30,00
  • Dagticket zondag: € 41,00
  • Early-bird Combiticket (zaterdag en zondag): € 52,00
  • Er bestaat ook de mogelijkheid om VIP tickets te kopen. 

Parcours

Meer informatie over het parcours volgt later. Het parcours in Dübendorf zal plaatsvinden nabij het vliegveld. Het is een redelijk vlak parcours voor een WK veldrijden, hierdoor is het de verwachting dat het een snelle wedstrijd zal gaan worden. Er zullen dan voornamelijk kunstmatige obstakels op het parcours te vinden zijn.

Televisie

Het WK Veldrijden wordt uiteraard live uitgezonden op televisie. De live verslaggeving inclusief uitgebreide omkadering zal worden verzorgd door VRT (Sporza) en NOS. Hierdoor is het WK Cyclocross inclusief voor- en nabeschouwingen live op televisie te zien in zowel België en Nederland.

Adres en route WK Veldrijden

Het wereldkampioenschap cyclocross vindt plaats in Dübendorf. Op een later moment volgt er meer informatie over de bereikbaarheid. Vergelijk de hotelkamers via: