Home » WK Veldrijden

WK Veldrijden 2018 Valkenburg

Last update: 08-12-2017

Een van de belangrijkste disciplines van het wielrennen is veldrijden, oftewel cyclocross. De belangrijkste veldrit van het jaar is de veldrit waar de Regenboogtrui op het spel staat, oftewel het Wereldkampioenschap Veldrijden. Het WK Veldrijden wordt ieder jaar op een andere locatie verreden en in 2018 is het de beurt aan het Nederlandse Valkenburg. Op en rond de befaamde Cauberg zullen de beste veldrijders strijden om de hoogste eer. Kom alles te weten over het WK Veldrijden 2018 waaronder het parcours, programma, televisie uitzending, bereikbaarheid en de verkoop van tickets.

WK Veldrijden 2018

Veldrijden is een onderdeel van de wielersport die vooral zeer geliefd is in Vlaanderen en de omliggende gebieden. Gedurende het jaar staan er tal van aansprekende en prestigieuze veldritten op het programma, maar de allerbelangrijkste is natuurlijk het WK Veldrijden. Voor de winnaar staat er veel op het spel, denk maar aan de befaamde Regenboogtrui, eeuwige roem en hogere startgelden in het vervolg van de carrière. In 2018 wordt het WK Veldrijden verreden in het Nederlandse Valkenburg. De winnaar mag zichzelf een jaar lang wereldkampioen noemen en de Regenboogtrui dragen. Het wereldkampioenschap cyclocross wordt georganiseerd op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2018.

Programma WK Cyclocross

Het programma strekt zich uit over maar liefst vier dagen, hoewel de eerste twee dagen geen wedstrijden worden gereden. Op donderdag 1 februari is er bijvoorbeeld een parcoursinspectie en een trainingsmoment. Ook op vrijdag krijgen de veldrijders de kans om te trainen op het parcours.

312a1e0e7f284106986c7ffee4f42ec5.jpg

Zaterdag 3 februari 2018

De eerste echte racedag is dan op zaterdag. De volgende races vinden plaats:

  • 11.00 uur: junioren
  • 13.00 uur: dames espoirs (onder 23 jaar)
  • 15.00 uur: dames elite

Zondag 4 februari 2018

De belangrijkste dag van het jaar van de veldritsport staat dan op het programma op zondag 4 februari. Het raceprogramma is als volgt:

  • 11.00 uur: mannen espoirs (onder 23 jaar)
  • 15.00 uur: mannen elite

Tickets en kaartverkoop

Het WK Veldrijden is te bezoeken met een toegangsbewijs. Kaarten kunnen online in de voorverkoop worden gekocht of aan de dagkassa. De tickets kosten:

  • Dagticket zaterdag: € 22,50
  • Dagticket zondag: € 27,50
  • Combiticket (zaterdag en zondag): € 42,50
  • Er bestaat ook de mogelijkheid om VIP tickets te kopen. 

Parcours

Het parcours waarop het WK Veldrijden wordt verreden voert over de flanken van de bekende Cauberg. Het is dus al wel zeker dat er flink wat hoogteverschillen aanwezig zullen zijn. Meer informatie over het parcours volgt later.

Televisie

Het WK Veldrijden wordt uiteraard live uitgezonden op televisie. De live verslaggeving inclusief uitgebreide omkadering zal worden verzorgd door VRT (Sporza) en NOS. Hierdoor is het WK Cyclocross inclusief voor- en nabeschouwingen live op televisie te zien in zowel België en Nederland.

Adres en route WK Veldrijden

Het wereldkampioenschap cyclocross vindt plaats in Valkenburg. Dit Limburgse stadje heeft een prima bereikbaarheid dankzij diverse snelwegen in de buurt. Met behulp van borden word je de weg gewezen naar de parkings. Treinreizigers kunnen reizen naar het treinstation van Valkenburg. Ook zijn er diverse hotels in de omgeving waar je kunt overnachten. Omdat er grote drukte verwacht wordt is het verstandig tijdig een hotelkamer te boeken: