Home » Zandsculpturen Oss

Zandsculpturen Oss

Last update: 31-10-2017

Er is nog geen informatie over Zandsculpturen Oss 2018.

Het blijft een prachtig fenomeen en het zijn ware kunstwerken: zandsculpturen. Vaak blijven de zandsculpturen maandenlang staan en trotseren ze weer en wind. Ieder jaar kunnen bezoekers van juli tot en met september genieten van het Zandsculpturen Festival Brabant in de gemeente Oss. Metershoge zandsculpturen in de meest prachtige vormen zijn een bezoekje absoluut waard en dat zonder toegangskosten. Kom meer te weten over Zandsculpturen Oss 2017 waaronder programma en openingstijden, locatie en bereikbaarheid.

Zandsculpturen Oss

Bijna 1 miljoen kilo zand wordt omgetoverd in de meest prachtige zandsculpturen tijdens het evenement Zandsculpturen Oss. Dit evenement heet eigenlijk officieel Zandsculpturen Festival Brabant. De sculpturen zijn soms tot wel acht meter hoog, zeer indrukwekkend dus. Aan de creatie van de zandsculpturen werken kunstenaars uit Nederland en andere landen mee, de bouw neemt maar liefst meerdere weken in beslag. Behalve zandsculpturen kan je ook genieten van workshops, een terras, demonstratie en workshops die op het programma staan. Ook voor kinderen is het een boeiend evenement en natuurlijk mogen ze ook zelf spelen in een zandbak. Dit keer vindt tevens het Nederlands Kampioenschap Zandsculpturen plaats in Oss. Het evenement Zandsculpturen Oss vindt plaats van zaterdag 1 juli tot en met zaterdag 30 september 2017.

Openingstijden

Zandsculpturen Oss zal dagelijks geopend zijn. De openingstijden zijn iedere dag van 10.00 tot 18.00 uur. Je hebt toegang tot 17.30 uur. 

8f1efec2cc044850a908a7f2609e9eb0.jpg

Gratis toegang

Dankzij sponsoren en de gemeente Oss wordt er geen entree gerekend voor toegang tot Zandsculpturen Festival Brabant. Iedereen heeft namelijk gratis toegang. De verwachting is dan ook dat wederom tienduizenden mensen het evenement zullen bezoeken.

Bezoeken Zandsculpturen Oss

Het evenement Zandsculpturen Oss vindt plaats op het terein van de voormalige Bergoss Fabriek. Kom je met de auto? Stel dan je navigatie in op Oostwal 177 te Oss. Parkeren is mogelijk in de betaalde parkeergarage Bergoss die op loopafstand van het zandsculpturenfestival is gelegen. Een andere goede optie is de trein, je loopt in minder dan vijf minuten van treinstation Oss naar Zandsculpturen Oss.

Wetenswaardigheden

De sculpturen bestaan alleen uit water en zand, er zijn geen chemicaliën of andere stoffen toegevoegd. De bouwers gebruiken het liefst rivierzand omdat dit type zand het best 'in elkaar klikt'. De zandsculpturen zijn overigens gewoon bestand tegen regen en wind. De zandsculpturen doorstaan zonder problemen tot aan windkracht 7.