Zesdaagse Gent

Last update: 21-05-2019

Een wielerevenement met een zeer lange historie is de Zegdaagse Gent. Traditiegetrouw wordt het baanwielerevenement georganiseerd in ’t Kuipke, een locatie die garant staat voor een topsfeer. In het verleden stonden er al grote wielrenners met de bloemen te zwaaien na afloop van de Zesdaagse van Gent en ook de eerstvolgende editie doen er weer enkele toppers mee. Kom alles te weten over de Zesdaagse van Gent 2019, bijvoorbeeld het programma, de ticket en kaartverkoop en de bereikbaarheid.

Zesdaagse Gent 2019

Baanwielrennen is een tak van de wielersport die indoor wordt verreden, meestal in de wintermaanden. Een van de bekendste onderdelen van de baanwielersport zijn de Zesdaagsen, pure topsport verdeeld over zes dagen. En van alle Zesdaagsen is die van Gent waarschijnlijk het meest prestigieus. Behalve topsport is het ook topvermaak, de Zesdaagsen staan namelijk ook bol van het spektakel, sfeer en muzikale optredens. Ook weten veel zakenmensen de weg te vinden naar de Zesdaagsen aangezien het ook een prima omgeving is voor zakelijke besprekingen of om gewoon samen met relaties te genieten van de sport. De Zesdaagse van Gent vindt plaats van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november 2019.

Programma

De hoofdmoot van Zesdaagse Gent is uiteraard de sport zelf. Ook de volgende editie staan er weer vele internationale baanwielrentoppers aan het vertrek. Wat het deelnemersveld altijd extra interessant maakt is het feit dat ook diverse toppers uit het wegwielrennen deelnemen aan enkele onderdelen. Behalve de mannen zijn er ook programma’s voor de vrouwen en jongerencategorieën. Baanwieleronderdelen die op het programma zullen staan zijn onder andere de afvalling, derny, ploegkoers, tijdrit, enzovoorts. Het complete programma (baanwielrennen en entertainment) kan worden geraadpleegd op de website van Zesdaagse Gent. 

Kaartverkoop

Ieder jaar weer wordt het evenement bezocht door ongeveer 40.000 bezoekers. Kaarten zijn onder andere te koop aan de deur en via de website van Uitbureau. De kaarten zijn absoluut niet duur te noemen. Je maakt het gehele evenement al mee voor prijzen tussen de € 22 en € 40 per persoon wanneer je ze koopt tijdens de voorverkoop. Ook kan er gekozen worden voor dagkaarten.

Adres

De Zesdaagse van Gent vindt plaats in ’t Kuipke. Het adres van deze locatie is:

  • Straat: Citadelpark
  • Postcode: 9000 Gent

Bereikbaarheid

In de directe omgeving van ’t Kuipke zijn twee grote ondergrondse parkings te vinden, het gaat dan om Parking Sint-Pietersplein en Parking Station Gent Sint-Pieters (Sint-Denijslaan 251). Deze twee betaalde parkings hebben respectievelijk 700 en 1100 parkeerplaatsen en zijn maar op enkele honderden meters lopen van Zesdaagse Gent gelegen. Het treinstation Gent Sint-Pieters is ook dichtbij ’t Kuipke, dus de trein is een prima optie.