Zesdaagse Rotterdam

Last update: 20-07-2019

In de wintermaanden ligt het wielerseizoen grotendeels stil, maar bepaalde disciplines komen dat juist tot leven. Denk maar aan veldrijden en natuurlijk het baanwielrennen. In de herfst- en wintermaanden staan meerdere prestigieuze zesdaagsen op het programma zoals bijvoorbeeld de Zesdaagse van Rotterdam. De Zesdaagse van Rotterdam vindt plaats in het Sportpaleis Ahoy. Baanwielrennen is een sport die zich uitstekend leent voor een avondje uit, maar ook in zakelijke kringen wordt de sport goed bezocht. Kom alles te weten over de Zesdaagse van Rotterdam 2020 zoals de kaartverkoop, het programma en de bereikbaarheid. 

Zesdaagse Rotterdam 2020 - Sportpaleis Ahoy

De Zesdaagse van Rotterdam is een van de bekendste Zesdaagsen van Nederland. Zesdaagsen bestaan al vele decennia en behoren tot echte vormen van traditioneel volksvermaak. De renners waren vooral in vroegere tijden echte volkshelden. Nu zijn het vooral echte atleten die kunnen omgaan met de snelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen die benodigd zijn op de wielerpiste. Behalve genieten van het baanwielrennen zijn de Zesdaagsen ook echt een dagje uit. Er zijn vele optredens, je kunt er heerlijk eten en drinken en ook vanuit zakelijk oogpunt zijn de evenementen interessant om te bezoeken. Ook de Zesdaagse van Rotterdam speelt sterk in op deze sterke combinatie van sport en entertainment. De ambiance is altijd zeer goed in orde en de publieksbeoordelingen zijn steevast erg positief. De Zesdaagse van Rotterdam wordt verreden van donderdag 2 tot en met dinsdag 7 januari 2020.

Programma

Tijdens de Zesdaagse van Rotterdam mag je uiteraard rekenen op de internationale top van het baanwielrennen en meer specifiek het Zesdaagsen circuit. Ook maken diverse wegwielrenners een tijdelijk uitstapje naar de baan. Qua sportieve invulling krijgen de toeschouwers dus een optimaal niveau te zien. De bekende Zesdaagse onderdelen passeren de revue waaronder bijvoorbeeld natuurlijk de koppelkoers, keirin, derny rijden en tijdrit. De laatste avond is natuurlijk de finale avond wanneer de prijzen echt worden verdeeld. Via de website van Zesdaagse Rotterdam kan je het exacte programma raadplegen. Behalve het sportprogramma is er natuurlijk ook het amusementsprogramma.

Tickets en kaartverkoop

Ieder jaar weer kunnen tienduizenden bezoekers de Zesdaagse van Rotterdam bijwonen. Kaarten worden verkocht via Ticketmaster en aan de kassa van Ahoy. De kosten voor de kaarten bedragen € 35 per persoon voor rang 1 en € 25 voor rang 2. Op de finaledag dinsdag 7 januari kost een ticket 5 euro extra. Als je alle dagen aanwezig wilt zijn kan je een pass-partout kopen voor € 160,-. De genoemde prijzen zijn inclusief servicekosten.

Adres en bereikbaarheid

Sportpaleis Ahoy is gelegen aan de Ahoy-weg 10 in Rotterdam.  Voor € 13 per voertuig kan er worden geparkeerd op de parkeerterreinen rondom het complex. Ook met het openbaar vervoer is de Zesdaagse van Rotterdam goed bereikbaar. De metro- en bushaltes Zuidplein liggen op minder dan vijf minuten lopen van Ahoy. Deze haltes hebben tevens verbindingen met het treinstation Rotterdam Centraal. Ook zijn er volop mogelijkheden om te overnachten in een van de vele hotels in Rotterdam: