Home » Zilvermeercross

Zilvermeercross Mol: 3 december 2017

84ea4a564c3344129c2a9bf8e0443a51.jpg

In de Belgische provincie Antwerpen, om precies te zijn in de grensplaats Mol, vindt ieder jaar de Zilvermeercross plaats. Zoals de naam al aangeeft is er een parcours uitgestippeld rondom het Zilvermeer, een bekende recreatieplas bij Mol. Zoals gewoonlijk zullen er weer legio toppers uit het veldrijden aan de start staan in december. Kom alles te weten over de disciplines die worden verreden, het programma, het adres en de bereikbaarheid, waar en hoe je tickets kunt kopen en op welke televisiezender de Zilvermeercross in 2017 wordt uitgezonden.

Zilvermeercross Mol 2017

Wat de Zilvermeercross zo bijzonder maakt is dat de race voor de elite heren ’s avonds wordt verreden met kunstlicht. Het parcours is uitgetekend rondom het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en is een zeer zanderige omloop. Dit omdat de veldrijders ook aanzienlijke stukken moeten afleggen over het zandstrand van het Zilvermeer. Behalve een hele dag vol koers is er ook volop entertainment op en rond het parcours, waardoor niemand zich zal hoeven te vervelen. Vlaamse televisiekijkers hoeven ook niks van de Zilvermeercross te missen, de veldrit wordt namelijk ook uitgezonden via de commerciële Vlaamse zender VIER. De volgende editie van de Zilvermeercross vindt plaats op zondag 3 december 2017.

Programma

Het programma begint om 11.30 uur met de race van de juniores. Om 13.00 volgt een cyclocross van de dames. Om 14.00 uur is het de beurt aan de G-Sport discipline waaraan sporters met een beperking kunnen deelnemen. Tenslotte starten de elite mannen en beloften om 15.00 voor de hoofdmoot van de Zilvermeercross.

Tickets en kaartverkoop

Een kaartje in de voorverkoop kan worden gekocht via Ticketmaster. De kosten bedragen € 10,- per persoon. Geniet je liever van een VIP behandeling inclusief een warm en koud buffet en een receptie? Een hele dag genieten kost, afhankelijk van het VIP-pakket dat je kiest € 110 of € 220,- per persoon.

Adres en route Zilvermeercross

De meeste mensen zullen naar het Zilvermeer reizen via de autosnelweg E34 (Eindhoven – Antwerpen) of de E313 (Antwerpen – Hasselt). De navigatie kan worden ingesteld op het adres Zilvermeerlaan te Mol. Er zijn grote parkings in de nabijheid van het parcours, zo kan er worden geparkeerd op de Sunparks parkings (3400 auto’s) of aan de Zilvermeerlaan, ‘Visgraat’ en P2. Er is geen treinstation op loopafstand van het Zilvermeer, wel kan er worden gereisd met de bus waarna bushalte Zilvermeer gekozen kan worden. Ook kan er worden overnacht in een hotel in de omgeving: