Zwarte Cross

Last update: 24-01-2020

De Zwarte Cross is een festival in Lichtenvoorde dat bol staat van het bier, muziek en motorcross. Tijdens de Zwarte Cross vinden meerdere crossevenementen plaats. Verder wordt er heel veel gefeest en bestaat de mogelijkheid om te overnachten op de camping. Het Achterhoekse festival behoort al jaren tot de meest aansprekende evenementen van Nederland. Met maar liefst 220.000 bezoekers is het een enorm festival. Kom alles te weten over de Zwarte Cross 2020 inclusief informatie over tickets en kaartverkoop, festivaltijden en programma, bereikbaarheid en overnachtingsmogelijkheden.

Zwarte Cross Festival 2020

De Achterhoek en de Zwarte Cross, het hoort gewoon bij elkaar. Uitgegroeid van een piepklein lokaal evenement tot een meerdaags festival met 220.000 bezoekers. Vanwege de grootte vindt de Zwarte Cross plaats op het festivalterrein De Schans. Behalve muziek en theater verdeeld over 31 podia staat de Zwarte Cross ook vol van de motorcross. Iedereen mag meedoen aan de motorcrosses, je moet je wel vooraf inschrijven. Behalve de crosses zijn er ook professionele stuntmannen aanwezig die spectaculaire stunts uitvoeren. Qua muziek kom je tijdens de Zwarte Cross alles tegen, op de verschillende podia hoor je bijvoorbeeld rock, metal, disco, reggae, pop, enzovoorts. Maar de Zwarte Cross is bovenal een gigantisch feest dat dit jaar plaatsvindt van 16 tot en met 19 juli 2020.

Tickets en kaartverkoop

Omdat de Zwarte Cross een meerdaags festival is kan je kiezen uit een compleet pallet aan verschillende tickets. Zo kan er gekozen worden voor losse dagkaarten, waarmee je naar keuze de vrijdag, zaterdag of zondag kunt bezoeken. De kosten voor een dagticket bedragen € 32,50 per persoon. Uiteraard is het ook mogelijk een ticket te kopen waarmee je alle drie de dagen toegang krijgt en op de camping kan verblijven, een campingticket kost € 132,50.

Korting

Ben je houder van een CJP-pas? In dat geval kan je je kaarten voor de Zwarte Cross kopen met 10% korting. Ook jongeren tot en met 16 jaar betalen minder voor hun tickets, zo kost een dagticket voor jongeren slechts € 10 per dag.

Festivaltijden en programma

Het programma van de Zwarte Cross begint iedere dag om 10.00 uur ’s morgens en duurt tot 01.30 uur ’s nachts. Op de afsluitende zondag is het programma om 00.00 uur ’s nachts afgelopen. De camping is open van donderdag 12.00 uur tot en met maandag 12.00 uur. Het complete programma van de Zwarte Cross inclusief de line-up is in de periode voorafgaand aan het festival online via de website van de Zwarte Cross te bekijken.

Bezoeken Zwarte Cross

Het festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde is de locatie waar de Zwarte Cross wordt georganiseerd. Kom je met de auto of motor naar het evenement? Volg dan de borden ‘Evenement’ en parkeer op de grote parkeerterreinen (routberekening). Met de trein reis je naar NS-treinstation Lichtenvoorde-Groenlo en vervolg je reis met pendelbussen naar het festivalterrein. Behalve overnachten op de camping kiezen ook veel bezoekers voor een hotelovernachting in de buurt van de Zwarte Cross: