Kalender » Stöppelhaene

Stöppelhaene 2016 - Raalte

stoppelhaene.jpg

Een van de gezelligste evenementen is Stöppelhaene, een knotsgek festival in het oosten van het land. Stöppelhaene vindt plaats in de gemeente Raalte en beschikt over een bomvol programma dat maar liefst vijf dagen duurt. Uiteraard is het een ontmoetingsplek voor de bewoners uit Raalte, maar ook bezoekers van buiten de regio hebben Stöppelhaene ontdekt. Kom alles te weten over het programma, de verkoop van tickets en de bereikbaarheid.

Stöppelhaene 2016

Jong en oud zullen zich ook de volgende editie van Stöppelhaene weer prima vermaken. Er staan dan ook ruim honderd zeer gevarieerde evenementen op het programma. Stöppelhaene vindt plaats in de gemeente Raalte, waarbij de meeste activiteiten plaatsvinden op het Stöppelveld in het centrum van de gemeente. Het festival staat op de agenda van 24 tot en met 28 augustus 2016.

Programma

Het is niet eenvoudig om even aan te geven wat er allemaal op het programma staat tijdens het evenement. Je kunt beter vragen wat er niet op het programma staat. Er is bijvoorbeeld een kermis, je kunt meedoen aan de bingomiddag, er is een kinderolympiade, de Sallandse Cabaretavond wordt georganiseerd, er is een braderie, een Boerendag, een viswedstrijd, zeer veel artiesten en concerten, oldtimertoertochten, enzovoorts. Kijk snel op de website van Stöppelhaene voor het exacte programma.

Ticketverkoop

Iedereen is welkom tijdens het vijf dagen durende Stöppelhaene. Het mooie is dat het grootste deel van het programma gratis is te bezoeken. Er zijn enkele activiteiten waar wel een ticket voor gekocht moet worden. Een voorbeeld hiervan zijn de optredens op de donderdag (aanvang 19.30 uur), wanneer verschillende topartiesten optreden op de Domineeskamp in het centrum van Raalte. Een ticket voor het bijwonen van dit concert kost € 22,50 per persoon. Kinderen onder de 15 jaar betalen € 12,50.

Bezoeken Stöppelhaene

Raalte heeft een eigen NS-treinstation die op een steenworp afstand (circa 5 tot 10 minuten lopen) van de meeste festiviteiten is gelegen. Vanuit Deventer en Zwolle rijden er bussen naar Raalte. Met de auto is Raalte uiteraard ook te bereiken, maar het kan zo zijn dat parkeren wat lastiger gaat vanwege drukte.